8-M 2022

El Març de les Dones: una desena d’activitats a Parets per prevenir la discriminació

Aquesta serà la 18a edició de la iniciativa i se celebrarà de l’1 de març al 27 del mateix mes

El Març de les Dones: una desena d’activitats a Parets per prevenir la discriminació
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona (8 de març), l’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) ha programat una desena d’activitats en el marc de la 18a edició del Març de les Dones, una iniciativa local que busca sensibilitzar i prevenir la discriminació per raons de gènere.

L’1 de març a les 18 h es donarà el tret de sortida la programació del Març de les Dones amb la presentació institucional de la campanya al Casal de Joves Cal Jardiner i la inauguració del servei Punt Lila.

Així mateix, el dia 1 també s’obrirà al públic l’exposició Dones grans, grans dones, que serà itinerant i es podrà veure de forma escalonada als diferents casals de gent gran del municipi. En concret, de l’1 al 8 de març es podrà visitar al Casal Asoveen; del 10 al 17, a Ca N’Oms, i del 18 al 25, a Sant Jordi.

Teatre, tallers i música

El diumenge 6 de març entre les 9 h i les 13 h arribarà l’Espai Campoamor a Can Jornet amb diferents activitats. A les 9 h se celebrarà un taller de mindfulness; a les 10 h, una classe de ioga amb The Nomad Yoga, un ‘brunch’, a les 11.30h; un taller de cicle menstrual, a les 12 h a càrrec de Maider Quílez, i, per finalitzar, una sessió de contes per a adultes a les 13 h de la mà de Merche 8A i Pedettes Varietés. Les inscripcions es poden fer fins el 3 de març per correu (caljardiner@parets.cat).

El mateix 8 de març a les 12.15 h tindrà lloc la tradicional lectura del manifest institucional a la plaça de la Vila. El mateix dia a les 10 h se celebrarà un taller sobre salut mental i gènere al Casal de Joves de Cal Jardiner amb Maider Quílez.

El dimecres 16 de març, a la Biblioteca Can Rajoler tindrà lloc la segona sessió de Teixim Feminismes, dedicada a la segona onada. El diumenge 20, Elena Gadel i Marta Robles protagonitzaran Les dones de la meva vida al Teatre Can Rajoler a les 18.30 h.

Torna la Marxa Violeta

Marxa VioletaPer tancar el mes, el dissabte 26 de març tornarà al municipi la caminada per a la igualtat, la Marxa Violeta, que començarà al casal de joves. Per participar-hi és necessari apuntar-s’hi abans del 24 de març a Cal Jardiner i fer un donatiu mínim d’un euro, que es destinarà a l’Associació Candela.

Notícies relacionades

Finalment, el diumenge 27 de març es projectarà al Teatre Can Rajoler la pel·lícula Tiempos de deseo, de Raquel Marques, a les 17 h. Després de la projecció se celebrarà un col·loqui amb la directora. L’activitat és gratuïta i es pot reservar entrada des de la web d’espectacles local.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO