Tractaments amb larvicides

Parets pren mesures preventives contra la propagació del mosquit tigre en quinze espais de la ciutat

Durant els últims mesos, l’ajuntament ha realitzat una campanya de vigilància i control d’aquesta espècie de mosquits

Parets pren mesures preventives contra la propagació del mosquit tigre en quinze espais de la ciutat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’abril passat, l’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) va iniciar la campanya de vigilància i control dels mosquits tigre. Els tècnics municipals han realitzat tractaments amb larvicides per evitar la propagació d’aquests insectes.

Les actuacions s’han concentrat en els punts on hi ha aigua estancada, com espais humits, basses i pous públics del municipi, entre d’altres, que constitueixen l’hàbitat d’aquesta espècie de mosquit.

Els tractaments s’han aplicat en quinze espais tipificats com zones de risc: el passeig de la Riera Seca, la plaça de la Salut, la plaça de Sant Miquel, Can Berenguer, la plaça d’Espanya, el parc del Sot d’en Barriques, la plaça dels Gegants, la plaça del Mirador de Gallecs, el camí de Can Riera, Cal Jardiner, la plaça de Mossèn Pere Batlle, el parc la Linera, Ca n’Oms, el parc del Cementiri i el cementiri municipal

Col·laboració ciutadana

L’any passat, els tècnics municipals van detectar aquests punts com a zones de proliferació de mosquits tigre i preveuen que el mapa no canviï gaire.

Notícies relacionades

Per complementar aquesta tasca preventiva, l’ajuntament demana la col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d’aigua en espais privats com piscines, estanys, dipòsits, plats de testos, cendrers, galledes i altres recipients.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO