nou conveni

La protectora Peluts prestarà el servei de recollida i custòdia dels animals de Parets del Vallès

L'ajuntament cedeix l'espai que ocupa la protectora per un termini de quatre anys i aquesta també es compromet a promoure l'adopció

signatura-de-conveni-amb-ass-protectora-danimals-de-parets-1

signatura-de-conveni-amb-ass-protectora-danimals-de-parets-1 / memoria de pez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès i l’Associació Protectora d’Animals Peluts han firmat un acord que determina que l’entitat paretana es farà càrrec del servei de recollida i acollida d’animals de companyia, i del control i esterilització de les colònies de gats de carrer que hi ha al municipi. 

Fins ara, el contracte per a aquest servei el prestava el refugi d’animals Help Guau, situat a Argentona.

Per la seva banda, l’associació es compromet, a més de la recollida d’animals abandonats o perduts al terme municipal i la seva posterior acollida, a impulsar campanyes per fomentar la tinença responsable dels animals de companyia i a promoure l’adopció, a través d’activitats i esdeveniments que puguin afavorir-la.

Per poder dur a terme i facilitar l’activitat d’acollida i atenció dels animals perduts o abandonats, entre altres coses, l’ajuntament cedeix l’espai que ocupa la protectora, situat al Centre de Recursos Empresarials la Marineta, durant un termini de 4 anys prorrogables.

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha manifestat la seva satisfacció per la firma de l’acord: «Ja des de l’oposició sempre havíem apostat per aquesta entitat i la gran tasca que fa al municipi, i ara que som en el govern hem complert amb el nostre compromís».

El president de la protectora, David Nocelo, ha agraït la predisposició de l’actual equip de govern per arribar a aquest acord, llargament reivindicat per l’entitat; «aquest últim any s’ha fet més feina que en els quatre anteriors. Un conveni que abans semblava impensable, aquest any sí que ha sigut possible».

La regidora de Benestar Animal, Rosa Martí, ha fet la lectura dels punts que recull aquest conveni i ha posat de manifest la importància de la col·laboració entre l’ajuntament i l’associació, ja que «de vegades no hi ha gaire consciència que els animals són éssers vius i hem de treballar junts per crear aquesta consciència».

Adopcions

La primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, ha fet públiques algunes de les dades referents a l’adopció de gats i gossos al municipi, que s’han gestionat des de la protectora paretana. 

Notícies relacionades

Concretament, l’any 2019, l’entitat va fer possible l’adopció de 98 gossos i 204 gats. 

Més notícies de Parets