SALUT PÚBLICA

Els professionals del CAP Parets es desplaçaran als centres per a la tercera edat per posar la vacuna de la grip

Els sanitaris també resoldran dubtes i falses creences sobre el procediment als avis

El centre sanitari recomana que tots els grups de risc es vacunin contra la malaltia

080521-cap-parets 11

080521-cap-parets 11

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del Centre d’Atenció Primària de Parets ha començat la campanya anual de vacunació contra la grip. 

Aquest any, com a novetat, diversos professionals es desplaçaran als centres de persones grans del municipi per resoldre dubtes i falses creences sobre la vacuna de la grip i els oferiran poder-se vacunar allà mateix. 

Amb aquesta iniciativa es pretén fer prendre consciència a les persones de la tercera edat de la importància de vacunar-se i així com facilitar-los poder-ho fer.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que es caracteritza principalment pels símptomes següents: febre elevada, tos seca, dolor de coll i de cap, dolor muscular i malestar general. Normalment apareix a meitat de desembre i els casos s’incrementen al gener.

Aquesta malaltia és un problema de salut pública, ja que es tracta d’una epidèmia anual que pot presentar complicacions importants en els anomenats grups de risc

Part d’aquesta població més vulnerable la componen les persones a partir dels 60 anys. També aquelles de qualsevol edat que tenen malalties cròniques o les defenses més baixes a causa de malalties greus o per les característiques del període vital en què es troben; per exemple, les dones embarassades.

La vacunació és la mesura fonamental per prevenir la malaltia i les possibles complicacions. Es recomana que aquestes persones més vulnerables es vacunin durant el novembre i principis de desembre, perquè quan aparegui el virus i s’estengui, la persona estigui immunitzada.

Notícies relacionades

Recomanar la vacuna i administrar-la és una de les principals activitats preventives que es realitza des dels centres d’atenció primària. Al CAP Parets han habilitat agendes perquè els usuaris puguin programar la cita per rebre la vacuna.

Més notícies de Parets

Temes:

Vacunes Grip