RETENT COMPTES

El Govern de Parets estableix com a prioritaris l'ocupació laboral, la rebaixa de l'IBI i la construcció de l'institut La Sínia

En un acte públic, l'alcalde Jordi Seguer ha afirmat que «l'equip de govern no és independentista, sinó transparent, amb un projecte sòlid de poble»

L'exalcalde de la localitat Francesc Juzgado ha criticat que es parli del nou centre educatiu «sense tenir cap compromís de la Generalitat»

roda-premsa

roda-premsa

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un acte públic a la plaça Doctor Trueta, el govern de Parets del Vallès –format per les forces polítiques de Sumem Esquerres i Parets per la República, liderades per Ara Parets ERC– ha retut comptes a la ciutadania sobre les accions dutes a terme en els primers mesos de legislatura, així com també ha informat sobre les futures propostes de cara als pròxims mesos del mandat.

«L’equip de govern no és independentista, és un govern transparent, amb un projecte sòlid de poble, que respecta i recolza el veí de Parets Jordi Turull, i que defensa els drets i llibertats», començava explicant l’alcalde, Jordi Seguer, qui ha resumit que aquests primers mesos de legislatura «han sigut molt intensos».

En aquest sentit, l’alcalde ha sintetitzat les accions que s’han dut a terme com el manteniment de l’espai de la via pública, i les previsions d’actuació futures com la reforma del parc la Linera, el reasfaltatge de diversos carrers i l’eliminació de barreres arquitectòniques, entre d’altres.

Projectes en marxa

El nou format de les regidories de barri ha sigut un dels temes més destacats per la regidora Neus Jordá. La líder de JuntsxCat a Parets ha explicat que aquest sistema permet que cada regidor tingui un barri de la localitat assignat i hagi d’atendre les peticions dels veïns i veïnes de forma personalitzada. 

Així mateix, el govern municipal ha informat que el projecte de la carretera C17 «està tancat» i l’any que ve la Generalitat adjudicarà l’obra; que ja s’ha aconseguit que l’enllaç de l’entrada tingui il·luminació; i que s’ha millorat la zona per als vianants al lloc de Can Volart. 

A més, el consistori destaca que s’està treballant en les molèsties de soroll que ocasiona el Circuit; en la creació d’una taula per fer front al canvi climàtic; en l’elaboració d’un projecte de reformes al carrer Major; i en l’adjudicació de la tercera fase de les obres del nucli antic.

L’ocupació laboral, un aspecte prioritari 

«27 nous plans d’ocupació que es van incorporar el mes de juliol, 3 places laborals del programa Garantia Juvenil, i la nova convocatòria de 6 noves places de plans d’ocupació que s’obrirà d’aquí unes setmanes, són una mostra de l’aposta d’aquest govern per reduir la taxa d’atur a Parets», ha explicat l’alcalde.

En aquest sentit, el govern ha informat que s’han convocat ajuts i incentius econòmics per a les empreses que contractin persones de la localitat i s’ha anunciat una reunió amb comerciants de Parets el 14 d’octubre. 

També s’ha destacat l’aposta per la restauració amb el Parets D-Tapes i la creació de l’associació de comerciants, així com la fira de nadal.

Declaració d’intencions

Quant a les propostes, l’Ajuntament ha anunciat que s’està treballant en una proposta que es vol portar en el pròxim ple municipal per rebaixar l’IBI. Alhora es presentarà un pla d’actuació que permetrà ampliar el cos de la Policia Local de Parets.

El tema més destacat de l’àmbit educatiu, i compartit amb urbanisme, ha sigut l’anunci que ha fet la primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, que a més és regidora d’Educació, sobre el nou institut La Sínia, i és que «avancen a molt bon ritme», ha explicat, les negociacions per cedir un terreny a la Generalitat per a la construcció de l’institut, «i ja sabem que aquesta realitat arribarà d’aquí molt poc temps», ha conclòs.

No obstant, en unes declaracions al mitjà local ‘SomParets’, l’exalcalde de la localitat Francesc Juzgado, ha criticat que el nou govern «parla del nou institut sense tenir un compromís de la Generalitat de calendari concret per a la seva construcció com nosaltres exigíem».

Finalment, altres temes que s’han tractat durant la roda de premsa han sigut la millora de l’APP corporativa amb nous continguts, la planificació per convertir Parets en una ciutat intel·ligent – una ‘smart city’ que faci del municipi un lloc més accessible i funcional utilitzant les noves tecnologies–, o l’increment del pressupost de dependència per arribar a nous usuaris.

Per la seva banda, l’exalcalde Juzgado ha lamentat que «ara per ara continuem esperant la solució a la problemàtica de les pudors de DANONE, que s’han produït de nou; i hem viscut un estiu amb més robatoris de l’habitual i els carrers són més bruts».

Notícies relacionades

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha tancat l’acte amb el compromís de continuar en la línia de transparència de les tres forces del govern: «Continuarem retent comptes i explicant tot el que fem perquè sigui la ciutadania qui, en el futur, decideixi si el canvi i la feina realitzada han valgut la pena».

Més notícies de Parets