CONTRA L'IMPACTE AMBIENTAL DEL TRANSPORT

Del 16 al 22 de setembre el bus urbà de Parets serà gratuït per reivindicar la Setmana Europea de la Mobilitat

Durant aquests dies, la localitat vallesana celebrarà activitats dirigides a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables

170920-setmana-mobilitat-vila-parietes-web1

170920-setmana-mobilitat-vila-parietes-web1

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Parets del Vallès se suma als actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, que aquest any tindrà lloc entre els dies 16 i 22 de setembre, amb diferents activitats dirigides a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Entre les iniciatives destacades, despunta el servei de bus urbà de la localitat que, del 16 al 22 de setembre, serà gratuït en tots els horaris i recorreguts.

Tallers i activitats

Durant tota la setmana hi haurà, a les escoles del municipi, diferents tallers i activitats relacionades amb la mobilitat dirigides als estudiants i, fins al 20 de setembre, a les biblioteques Can Butjosa i Can Rajoler es realitzarà el taller de dibuix ‘Omplim Parets de bicis’, on els nens i nenes podran dibuixar i decorar la seva bicicleta. 

El diumenge 22, Dia Mundial Sense Cotxes, els treballs s’exposaran al poliesportiu municipal i els autors i autores dels dibuixos podran recollir un petit obsequi.

El dilluns 16 de setembre i el dimecres 18 de setembre, de 10 a 12 hores s’instal·laran, als mercats setmanals de Can Berenguer i del Camp de les Peces, punts informatius sobre mobilitat sostenible per explicar, entre altres, les diferents opcions de transport públic urbà i interurbà de Parets.

Aquest any, entre els dies 16 i 22 de setembre, el servei del bus urbà tornarà a ser gratuït en tots els horaris i recorreguts.

El dijous 19 de setembre la gent gran de Parets serà la protagonista de la Caminada saludable, coordinada pels casals d’avis de la localitat, en col·laboració amb l’Escola de la Natura. Les inscripcions es poden fer fins al 15 de setembre als Casals Asoveen, Sant Jordi i Ca n’Oms. 

L’itinerari és de curta durada i se sortirà a les 10 hores des dels tres centres. S’acabarà en un punt de trobada on s’oferirà un avituallament saludable a tots els participants. L’objectiu de la caminada és promoure un nivell d’activitat física moderada a la població a fi de millorar la salut dels ciutadans i, alhora, donar a conèixer els itineraris saludables PAFES del municipi.

Domingo, 22 de setembre, es farà la clausura de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la Festa de la Bicicleta, que sortirà del poliesportiu municipal a les 10 hores. Les inscripcions es podran fer el mateix dia, de 8 a 10 hores al lloc de sortida. 

El recorregut, d’uns 10 km, serà circular i de dificultat baixa. Hi haurà un punt d’avituallament a mig recorregut. A més, si el ciclista ve amb el casc decorat, rebrà un obsequi. Els nens que participin a la carrera podran pintar els seus accessoris i lluir una medalla d’agraïment per no contaminar.

Paral·lelament, durant el matí, a l’aparcament del poliesportiu municipal, es desenvoluparà l’activitat «Mou-T en família!», per a famílies amb nens a partir de 3 anys. Consistirà en un circuit tancat de 30 x 30 m on es podran provar diferents aparells de mobilitat elèctrica: giraCat, giraSit, Kart i patinet.

Un cop acabat el circuit, els nens podran dibuixar bicicletes, patinets i monocicles als tallers de pintura «Etiqueta la teva bici» i «Equipa la teva bici».

Sensibilitzar la ciutadania

Notícies relacionades

Els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat són, entre d’altres, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural en un entorn saludable i relaxat o reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat.

Més notícies de Parets