PER EVITAR-NE LA PROLIFERACIÓ

Parets del Vallès pren mesures contra la propagació del mosquit tigre

S'han alliberat 160 orenetes i sis falciots perquè depredin l'insecte i s'han iniciat tractaments a les clavegueres

alliberament-de-falciots

alliberament-de-falciots

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest estiu, l’Ajuntament de Parets del Vallès ha posat en marxa diferents actuacions per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre.

Una de les pràctiques que s’han dut a terme últimament per part del Grup d’Investigació de l’Escola de la Natura de Parets, en col·laboració amb el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, ha sigut l’alliberament de 160 orenetes i sis falciots en diferents espais. 

Gràcies a aquesta acció el consistori informa que a Parets hi haurà més de 186 grams de mosquits menys cada dia, ja que les orenetes mengen sis grams diaris d’insectes.

A més, com a mesura preventiva, s’han iniciat els tractaments a les clavegueres amb l’objectiu de limitar la presència d’aquest insecte a la ciutat. 

Segons els tècnics, el més important és evitar la posada d’ous i el creixement de les larves, per aquest motiu, les actuacions se centren en el tractament dels punts d’aigua estancada, com espais humits, basses o pous, entre d’altres, que constitueixen l’hàbitat potencial del mosquit tigre.

Col·laboració ciutadana

La campanya també especifica de quina manera pot participar la ciutadania per evitar la proliferació d’aquest insecte, i què es pot fer en cas de picada.

En aquest sentit, és important la col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d’aigua també en espais privats com piscines, estanys, cisternes o dipòsits. Es recomana mantenir coberts aquests llocs sempre que es pugui i buidar-los amb certa freqüència.

Convé recordar que la picada del mosquit tigre, si bé és molesta, no suposa cap risc per a la salut. 

Notícies relacionades

El seu tractament és simptomàtic: en cas de picada s’ha de rentar bé la zona afectada i desinfectar-la amb amoníac o alguna substància similar. Si passats uns dies les molèsties no remeten, s’ha de consultar el metge de capçalera.

Més notícies de Parets 

Temes:

Mosquit tigre