PRESSUPOSTOS 2019

Parets del Vallès destina 26 milions d'euros al pressupost del 2019

Els comptes per al pròxim any s'han aprovat amb l'abstenció de Cs i el vot contrari de la resta de grups municipals

3652

3652

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres, Parets del Vallès ha aprovat els pressupostos municipals per al 2019. Uns comptes que preveuen una despesa de 26 milions d’euros i que, com ha informat el mitjà local SomParets, es van aprovar amb l’acord previ entre PSC i Ciutadans, que, gràcies a l’abstenció d’aquests últims, s’ha pogut seguir endavant amb la votació.

Aquests nous pressupostos sumen dos milions als del 2018. Una quantitat que des de l’oposició va ser titllada d’electoralista perquè la meitat d’aquests dos milions provenen de crèdits bancaris, i 400.000 euros els té l’empresa concessionària dels serveis d’aigua, Cassa, per dur a terme les reformes de la xarxa ja previstes, segons apunta SomParets. L’alcalde del municipi, Francisco Juzgado, ho ha justificat dient que "el nivell d’endeutament de l’ajuntament és del 25%, molt per sota del 75% que permet la llei".

Pressupostos socials

Per a Juzgado, es tracta dels pressupostos "més socials dels últims anys", i destaca que "el 33% es destinarà a l’àrea de serveis a les persones". En aquest sentit, va destacar els 250.000 euros que es destinaran al programa de socialització de llibres de text per a alumnes de primària o els 90.000 euros per a beques menjador.

Encara que les partides més abundants seran, de nou, per al capítol de via pública i espais urbans, com els 450.000 euros per a la reforma dels carrers d’Aurora i Ferrer i Guàrdia del centre històric de la ciutat, els 210.000 euros pel projecte de la nova plaça España o els 100.000 per a la renovació de l’enllumenat públic. 

Segons SomParets, l’alcalde ha volgut agrair "la predisposició al diàleg de les altres formacions polítiques". Un diàleg, no obstant, que només ha fructificat amb Ciutadans, ja que la resta de grups consistorials van votar “no” als pressupostos.

 “Rojigualda” a canvi de pressupostos

Notícies relacionades

Si en alguna cosa coincideixen la resta de grups municipals que han votat “no” al nou pressupost, és que el PSC de Parets s’ha “venut” a Ciutadans per “una bandera”. I és que, després de l’acord entre aquests dos partits, la bandera espanyola ha tornat a onejar al consistori després de 40 anys. Una exigència de la formació taronja com a condició prèvia per al diàleg sobre els pressupostos.

Més notícies de Parets