NOVES ORDENANCES

L'IBI no baixarà a Parets aquest 2018 malgrat les demandes de l'oposició

El PSC i el regidor del PDeCAT van aprovar definitivament les ordenances fiscals al desembre

En el ple, l'oposició va criticar la falta de diàleg del Govern local i va reafirmar la seva voluntat d'abaixar el tribut

Pancarta a la façana de l’Ajuntament de Parets que demana l’alliberament de Jordi Turull, veí del municipi, instal·lada aquest divendres per ordre de l’alcaldia. 

Pancarta a la façana de l’Ajuntament de Parets que demana l’alliberament de Jordi Turull, veí del municipi, instal·lada aquest divendres per ordre de l’alcaldia.  / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Parets va aprovar fa uns dies les ordenances municipals definitives per a aquest 2018, desestimant les al·legacions presentades per ERC Parets Nova Opció per Parets (NOPP). 

Les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor del PSC i el regidor del PDeCAT, que, encara que ja no pertany al Govern municipal, en el moment de la seva elaboració encara en formava part. De les noves ordenances destaca la congelació de l'IBI, que no s'abaixa, tal com han demanat els grups de l'oposició.

Sobre aquest fet, l'alcalde Sergi Mingote (PSC) va recordar que "aquest és l'impost més just perquè paguin els que tenen més, es tracta d'una qüestió ideològica".

"Falta de diàleg"

Per la seva banda, els grups de l'oposició van votar-hi en contra després que en el ple d'octubre, Sumem Parets, ERC, C 's i NOPP abandonessin la sessió plenària en el moment de les votacions en protesta per "la falta de diàleg de l'equip de Govern", cosa que l'oposició va tornar a recriminar en el ple de desembre. Ho va fer, per exemple, el regidor de Sumem Parets, Antonio Molina, que va criticar la falta d'un procés de negociació previ per consensuar propostes.

També va incidir sobre el tema el portaveu d'ERC, Jordi Seguer, qui va reiterar la demanda del seu partit de rebaixar l'IBI un 5%, una mesura que suposaria deixar d'ingressar 380.000 euros en dos anys. Segons Seguer, "la bona situació financera de l'Ajuntament permetria aquesta rebaixa, que es podria compensar amb altres ingressos provinents com l'IAE i les plusvàlues".

En el cas d'ERC, els republicans sí que van demanar i van mantenir una reunió amb el Govern per debatre sobre les ordenances, però tot i així Seguer va lamentar que aquestes reunions no s'hagin tingut la resta de grups de l'oposició.

"A iniciativa de l'oposició"

Els grups municipals de NOPP i C's, per la seva banda, també es van pronunciar sobre el desig d'abaixar l'IBI aquest any, a més d'insistir en la falta de reunions denunciada per la resta dels grups.

Davant les crítiques, el regidor d'Hisenda, Francesc Juzgado, va reconèixer que aquest any l'equip de Govern no ha convocat les reunions i ho ha deixat "a iniciativa de l'oposició". 

Notícies relacionades

Juzgado, a més, va assegurar que els pròxims pressupostos i ordenances es tornaran a aprovar conjuntament perquè "és una qüestió de calendari. Fer-ho així ens permet que puguin entrar en vigor l'1 de gener". 

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA