RECONEIXEMENT

Parets del Vallès, premiat amb el segell europeu a la Innovació i Bona Governança

Aquesta etiqueta europea es concedeix a municipis amb un elevat nivell general de bon govern

S'han tingut en compte qüestions com la creació d'un pla municipal d'acció o un portal de transparència

Entrega del certificat a la regidora de Parets Paola Gratacós. 

Entrega del certificat a la regidora de Parets Paola Gratacós. 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El municipi de Parets del Vallès ha rebut, amb la millor puntuació, el segell europeu a la Innovació i la Bona Governança, que atorga el Consell d'Europa a través d'UDITE i COSITAL, entitats promotores del projecte.

L'etiqueta europea de l'excel·lència de governança (ELoGE) es concedeix als municipis i autoritats locals que han aconseguit un elevat nivell de bon govern. Per fer la valoració, s'han tingut en compte qüestions com la conducta ètica, l'estat de dret, l'eficàcia i l'eficiència, la transparència, la bona gestió financera o la rendició de comptes", explica l'Ajuntament de Parets.

De les 15 poblacions i ciutats que formaven part del projecte inicial, només 7 van rebre la certificació, i Parets del Vallès va ser l'únic municipi espanyol premiat, per davant de Valongo (Portugal), Naxxar (Malta), Agueda (Portugal), Qormi (Malta), Cork (Irlanda) i Limerick (Irlanda).

Segons l'informe de la certificació, per atorgar el guardó s'ha considerat rellevant com és d'actiu el consistori vallesà en el camp de la comunicació i en polítiques com ara consells o subcomitès temàtics, la creació d'un pla municipal d'acció o posada en marxa d'un portal municipal de transparència.

Mingote, satisfet

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, es va mostrar satisfet amb el reconeixement: "Amb aquest certificat es demostra que, més enllà de les nostres fronteres, Europa també ha vist a Parets un referent en innovació, transparència i un exemple de bon govern".

Per la seva banda, la regidora Paola Gratacós, impulsora de la participació de Parets en el projecte, va assegurar que "malgrat tenir-lo i haver aconseguit la millor nota, no és suficient. Hem de seguir millorant i arribar a una màxima excel·lència en els serveis públics".

Principis europeus de bon govern

El premi es va entregar el passat 7 de desembre a Madrid, després d'una taula rodona internacional, on representants de les administracions, associacions i experts de diferents països van compartir la seva experiència de govern i de gestió.

Notícies relacionades

El guardó està simbolitzat per un dodecaedre de vidre gravat amb els dotze principis europeus de bona governança democràtica, consagrats en l'Estratègia Europea per a la Innovació i el Bon Govern Local.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA