ES CONSTRUIRÀ ABANS DE L'ESTIU DEL 2018

Parets decideix que el Sot d'en Barriques sigui un espai amb aigua de lleure i joc

El procés participatiu culmina amb aquest resultat com a opció preferida per al parc

1.633 adults i 1.261 escolars han participat en la presa de la decisió

El parc de Parets.

El parc de Parets.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 1.633 ciutadans adults de Parets i 1.261 escolars del municipi han pres part en el procés participatiu impulsat per l'Ajuntament de la ciutat, amb l'objectiu de consensuar amb la ciutadania el disseny del nou Parc Central del Sot d'en Barriques.

 

En el procés ciutadà hi han participat un total de 1.633 ciutadans: 1.032 dones i 601 homes. Dels 1.633, un total de 968 han escollit 'Jocs i aigua', mentre que 665 s'han decantat per 'Passeig i descans' com a possibles usos per al parc, en el qual s'invertiran uns 300.000 euros.

Per franges d'edat, la participació més alta s'ha donat en persones d'entre 30 i 50 anys (917), i de més de 50 anys (159). Pel que fa a infants i joves fins als 30 anys, han participat 122 persones.

Participació a les escoles

A les escoles de Parets hi han participat un total de 1.261 infants. El resultat ha sigut de 899 vots per l'opció 'Jocs i aigua' i de 362 per la segona proposta, 'Passeig i descans'.

 

"La proposta 'Jocs i aigua', que ha sigut la més votada per la ciutadania, respon a un caràcter lúdic i d'entreteniment que permet, al mateix temps, la polivalència de l'espai central: sortidors d'aigua intermitents pensats com a espai de lleure i joc que poden convertir-se en escenari per activitats de caràcter divers, culturals o de lleure", asseguren des del consistori.

 

Les grans estructures en el tipus de joc prenen rellevància en aquesta proposta, fent èmfasi en tres elements: una tirolina i un tobogan de notable dimensió i la zona central, amb sortidors d'aigua intermitents que es constituirà com a espai de lleure. També s'incorporen elements de joc adaptats a infants amb dificultats físiques. El nou parc tindrà, a més, espais de joc i lleure diferenciats per edats.

Zona de pícnic i serveis

L'espai també comptarà amb una zona de pícnic, un edifici de bar i serveis, una graderia i un lloc destinat a aula oberta polivalent per a diversos usos. El mobiliari urbà estarà format per bancs lineals i cadires amb agrupacions, així com cadires individuals disposades en els diferents recintes i bosc, sota els arbres, en zones de tranquil·litat i ombra.

Notícies relacionades

El parc és una de les actuacions més rellevants que farà l'Ajuntament de Parets aquest mandat, inclosa al Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015-2019. Es preveu que el nou parc sigui una realitat abans de l'estiu de 2018.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA