Els Manyacs de Parets volen consolidar-se amb nous 'castells de sis'

A la seva Diada del 5 de novembre intentaran descarregar la 'torre de sis' o el 'cinc de sis'

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

Els Manyacs de Parets són una ‘colla castellera’ molt nova, nascuda el segon semestre de  2015, i de forma innovadora, a través d'una publicació en una pàgina de Facebook anomenada ‘Tu no ets de Parets si no…”.

Al cap de pocs dies, ja el setembre d'aquell any, es va dur a terme la primera reunió per confirmar la creació de la ‘colla’ i, amb l'ajuda de gent formada al món ‘casteller’ provinent d'agrupacions veïnes, es va començar a formar la ‘tècnica’ i la Junta Directiva.

El seu ‘cap de colla’ és Ekaitz Landa, el qual confirma que la intenció dels Manyacs per a aquesta temporada és adquirir la condició de ‘colla de ple dret’, qualificatiu que atorga al final de cada curs la Coordinadora de Colles Castelleres a les noves agrupacions que fins a aquell moment es consideren ‘colles en formació’.

El fet és que l'any passat, els Manyacs van ser ja capaços de descarregar diversos ‘castells’ de sis pisos –el ‘tres de sis’, el ‘quatre de sis’ i el ‘tres de sis amb agulla’- i aquesta temporada han sumat a aquestes construccions el ‘quatre de sis amb agulla’.

“La intenció és, al final de la temporada, estrenar o la ‘torre de sis’ o el ‘cinc de sis’, però tot dependrà de com vagin els assajos del segon tram del curs”, comenta Ekaitz Landa.

La meta, en tot cas, és el 5 de novembre a Parets, durant la seva Diada Castellera, en la qual ja han confirmat que prendran part els Castellers de Mollet, els Castellers del Prat de Llobregat i els Laietans de Santa Coloma de Gramenet.

“No sé si arribarem a la ‘torre de sis’ perquè és un ‘castell’ molt tècnic, molt difícil, i també és veritat que l'altre, el ‘cinc de sis’, necessita de molta gent per fer la ‘pinya’. Depèn de com ho veiem anirem per una cosa o l'altra”, reflexiona.

Nou local d'assaig al carrer de Ponent

L'1 de setembre reprendran els assajos –dues vegades per setmana- al seu local del carrer de Ponent, estrenat el mes de juny passat en un acte que va comptar amb representants de les ‘colles’ que els han apadrinat, els Xics de Granollers, els Castellers de Mollet i els Castellers de Caldes.

Aquell mateix dia es va revelar el nom del local, que es va mantenir en secret fins llavors: La Morada, en referència al color morat de la camisa dels membres de la que és la quarta agrupació ‘castellera’ del Vallès.

Actualment l'agrupació ‘castellera’ compta amb un centenar d'inscrits, encara que en els assajos acostumen a acostar-s'hi unes cinquanta persones. A les Diades importants, com la de la Festa Major de Parets de principis d'agost, van arribar a congregar-s'hi unes 70 persones.

Són molts per a una població “petita”, però insuficients per aconseguir “més regularitat”, que és el que Ekaitz Landa diu que cal tenir.

“Crec que estem fent les coses bé i tenir el nostre propi local d'assaig és un bon reflex d'això, perquè també ajuda a que es duguin a terme diverses activitats que permeten fer-nos més visibles al poble”, explica el ‘cap de colla’.

Notícies relacionades

A més, assegura Landa, aquesta temporada els ‘castells’ s'estan armant amb molta més seguretat i prova d'això és que s'ha reduït dràsticament el nombre d'‘intents desmuntats’ dels Manyacs; des de principi de temporada només n'hi ha hagut dos, quan el curs anterior van ser diversos els que es van dur a terme. 

Més notícies de Parets