Els premis de Hollywood

Oscars 2023: el dard de Jimmy Kimmel a la bufetada de Will Smith a la gala

  • DIRECTE | Última hora sobre els Oscars 2023: guanyadors i pel·lícules nominades

  • Llista completa de guanyadors dels Oscars 2023

  • On es pot veure la gala dels premis Oscar 2023 a la televisió

  • L’alfombra vermella dels premis Oscar 2023

Oscars 2023: el dard de Jimmy Kimmel a la bufetada de Will Smith a la gala
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 95a edició dels Oscars va començar amb un homenatge a la taquillera ‘Top Gun: Maverick’ i una sèrie de referències a la bufetada de Will Smith que va enfosquir la gala de l’any passat. El terrabastall d’un avió es va sentir a Los Angeles aquest diumenge a la tarda segons abans que el comediant Jimmy Kimmel inaugurés la cerimònia a la qual ‘Tot a la vegada a tot arreu’ arribava com a gran favorita amb 11 nominacions.

Kimmel va agafar el toro per les banyes i, tot just començar, va dedicar bona part del seu monòleg inaugural a fer broma sobre l’atac de Smith a Chris Rock a l’escenari per un acudit sobre els cabells de la seva dona.

«Si algú en aquest teatre fa un acte de violència en algun moment durant l’espectacle, se li reconeixerà amb un Oscar a millor actor i se li permetrà donar un discurs de 19 minuts», va fer broma Kimmel en clara al·lusió a l’incident de l’any passat, quan Smith va tornar a l’escenari després de bufetejar Rock per rebre el seu Oscar a millor actor.

Equip de crisi

La cerimònia compta per primera vegada amb un «equip de crisi» que, igual que l’amfitrió, Jimmy Kimmel, té l’objectiu principal de «mantenir la cerimònia entretinguda». Cal veure si el públic es mantindrà davant la pantalla.

Notícies relacionades

En part gràcies a «la bufetada», els índexs d’audiència van millorar l’any passat després de caigudes rècord, però, tot i així, no van arribar ni de bon tros als bons números dels anys 1990, a mesura que l’interès pels lliuraments de premis s’esvaeix i els fatalistes insisteixen a predir el final de les sales de cine.

Aquest any, els organitzadors de l’Acadèmia esperen que nominacions per pel·lícules taquilleres, com ‘Top Gun: Maverick’ i ‘Avatar: el sentido del agua’, atraguin novament espectadors.