Premis

¿Per què ha guanyat Will Smith l’Oscar al millor actor?

  • L’Acadèmia de Hollywood s’ha mostrat molt previsible al premiar el seu paper a ‘El método Williams’

  • Els 10 moments clau dels Oscars 2022

  • ‘CODA’ dona el cop i conquista l’Oscar a la millor pel·lícula

¿Per què ha guanyat Will Smith l’Oscar al millor actor?

EPC

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Dels cinc actors nominats aquest any a l’Oscar, tres interpreten personatges reals: Javier Bardem encarna en pantalla el cantant i productor televisiu Desi Arnaz Jr. a ‘Ser los Ricardo’, Andrew Garfield es posa a la pell del compositor i autor teatral Jonathan Larson a ‘Tick, tick... Boom!’ i Will Smith ofereix el seu registre més sever com a Richard Williams, el pare de les tennistes Serena i Venus, a ‘El método Williams’.

¿Partien amb avantatge sobre els dos restants, el shakesperià Denzel Washington i Benedict Cumberbatch? Possiblement, ja que els personatges de ‘biopic’ sempre han agradat molt als votants de l’Acadèmia hollywoodiana. Aquesta pot ser una de les raons del triomf, gens sorprenent, de Will Smith, que, a més, es va quedar amb la mel a la boca fa dues dècades quan va ser nominat per encarnar una altra figura del món de l’esport, aquella vegada molt més coneguda: Muhammad Ali, a ‘Ali’.

Notícies relacionades

Smith s’ha sortit amb la seva encarnant un personatge a l’ombra, ja que fora de l’àmbit estrictament tennístic, poca gent coneixia Richard Williams i la incidència que va tenir en el joc i la vida de les seves dues filles. Per a un actor que ha basat la seva popularitat en el registre còmic des que va triomfar en la primera meitat dels 90 amb la sitcom ‘El príncep de Bel Air’, ser recompensat amb un Oscar per un paper dramàtic acostuma a tenir doble valor, ja que la majoria de comediants, de Robin Williams a Jim Carrey, aspiren a convèncer el món que saben fer més coses a més de provocar rialles.

‘El método Williams’ és, a més, una pel·lícula produïda pel mateix Smith, així que la jugada li ha sortit perfecta fins que els nervis, o el que sigui, l’han traït: la plantofada que ha clavat durant la gala a un altre comediant afroamericà, Chris Rock, per haver fet un acudit sobre la seva dona, entelarà sens dubte el premi, o potser demostrarà que Smith –en un rampell digne de Glenn Ford a ‘Gilda’– ja és un actor massa ‘seriós’ tant dins com fora de la pantalla.