Drets

Proxenetes feliços davant la hipocresia

Com que Espanya és país de catifa vermella per a puters i ningú posa mà a l’assumpte perquè aquestes dones no importen, s’intenta avançar a trossos

2
Es llegeix en minuts
Proxenetes feliços davant la hipocresia

Sobre el rebuig al Congrés al PSOE pel seu text contra el proxenetisme, vaig al gra.

U. Tothom parlava de "la llei" del PSOE quan NO era una llei integral abolicionista tancada. El feminisme ha estat demanant anys una llei abolicionista integral. Però com que Espanya és un país de catifa vermella per a proxenetes i puters i ningú posa mà a l’assumpte perquè aquestes dones no importen, s’intenta avançar a trossos. Això era una proposició de llei. Hi insisteixo: proposició. I menteix cada partit que va pujar a la tribuna venent-ho com una llei tancada a la qual no canviar-li ni una coma, sabent que era un punt de partida sobre la reforma legislativa del Codi Penal contra proxenetes i puters. És que les reformes del codi s’han de fer per aquesta via. Cal saber de democràcia i el seu funcionament.

Dos. No parlar de l’origen del problema. Des de fa anys la fiscalia, en la seva memòria, recorda que la reforma del Codi Penal del 2015 feta pel PP va ser "ineficaç" per lluitar contra el tràfic. Com que la víctima ha de demostrar la seva vulnerabilitat perquè l’altre sigui considerat proxeneta, aquests es van fregar les mans. La fiscalia recordava que "la majoria de les dones recolza les versions dels proxenetes per por de patir represàlies en la seva persona o en els seus familiars als països d’on procedeixen, o per temor de ser deportades".

Tres, sobre el proxenetisme, que "ja està prohibit". Sí, però no en totes les seves formes ni totes les seves cares, que era el que portava aquesta proposició. ¿Els maltractadors no utilitzen tots els buits possibles de les lleis per salvar-se? Els proxenetes, igual. Es tracta de tancar camí de criminals, no de donar-los via lliure.

Quatre, sobre "endurir el proxenetisme les deixa a elles en risc". Com si ara elles estiguessin amb luxes i seguretat... La mateixa proposició detallava que "en cap cas es penalitzarà les persones en situació de prostitució". Això anava contra ells. Sorprèn que el "si persegueixes el proxeneta els deixes sense menjar" no s’apliqui en altres casos. Per exemple, quan parlem de La Línea o la Costa del Sol, ningú posa peròs al Congrés ni en debats a endurir penes als narcotraficants sota l’excusa que "treus l’únic que li dona menjar al poble, que allà no té altres recursos". Obvi, perquè els delictes es persegueixen, no es consenten.

Notícies relacionades

Cinc, "és que no hi havia mesures per a elles" perquè "ni les escolteu". Just només escoltem una part d’elles. Les que tenen micròfons i portaveus al Congrés. És clar que en aquest text no hi havia mesures per a elles perquè no era una llei integral, era una reforma del codi penal i aquí no van les reformes d’ajuda a les dones. Algunes ja estan en marxa i altres de previstes en la llei de tràfic, el pla Camí, i altres mesures educatives .

Conclusió. No s’enganyin. Tot i que hagués sigut una llei integral amb mesures per a elles, hi haurien votat en contra. Perquè no és el text. És que són partits regulacionistes amb falses excuses perquè no els treguin el carnet de feministes. Menys hipocresia i més veritat..

Temes:

PSOE