Newsletter

La Barcelona del Mobile

1
Es llegeix en minuts
La Barcelona del Mobile

Jordi Otix

El Mobile World Congres (MWC) arriba a la majoria d’edat a Barcelona. Quan va arribar, fa 18 anys, bona part de la població va pensar que era un esdeveniment més de la Fira. Ara sabem que ha sigut i és molt més que això. De ser un punt de trobada entre fabricants i operadors de telecomunicacions ha passat a ser el principal network de la tecnologia i els negocis digitals. Fins i tot n’hi ha que auguren que, d’aquí a una o dues edicions, els telèfons mòbils ja no seran l’epicentre de la trobada. Assistir a primera fila a aquesta revolució ha sigut, és i continuarà sent un regal per a la ciutat de Barcelona. Per això avui, el nostre diari s’ha transvestit d’EL PERÍÓDICO DEL MOBILE, com fa uns mesos vam dedicar tots els nostres principals continguts d’un dia al Passeig de Gràcia. És una excusa per posar en valor el llegat d’aquest saló a la ciutat i a la seva àrea d’influència.

No és exagerat dir que, sense el MWC, l’àrea de Barcelona no s’hauria convertit en un dels principals hubs digitals d’Europa i del planeta. Acumulem talent que accedeix a llocs de treball de qualitat i que generen oportunitats per a l’aparició de companyies start up que en molts casos han passat a ser unicorns. Aquest ecosistema s’alimenta de l’MWC i al seu torn també l’alimenta.

Notícies relacionades

Quan mirem cap enrere per veure aquest llegat, cal citar alguns noms sense necessitat de ser exhaustius, des d’alcaldes de Barcelona com ara Joan Clos, Jordi Hereu i Xavier Trias, fins a l’alcaldessa de l’Hospitalet Núria Marín, passant per dirigents de la Fira com ara Jaume Tomàs, José Luis Bonet i Agustí Cordón o ara Pau Relat i Constantí Serrallonga. I, com no, l’irrepetible John Hoffman, màxim executiu de la GSMA i Català de l’Any 2022.

Diem massa sovint que Barcelona s’ha fet a base de grans esdeveniments com ara les exposicions universals o els Jocs, però el seu llegat és molt menor que el de l’MWC.