3
Es llegeix en minuts
El ‘turronero’ i el doctor més solidaris

Cedida

Hi ha personatges que abans de jutjar-los cal conèixer-los. El doctor Ivan Mañero n’és un. Abans que la CEO de You&Me, Yolanda Llamazares, me’l presentés, l’expolític Josep Maldonado, una de les persones que més coneix el continent africà, m’explica que fa uns anys va arribar a Guinea Bissau i hi va voler visitar un orfenat. Li van indicar que anés a Casa Emanuel. Una vegada allà, al barri de Hafia, es va interessar per la tasca que feien i li van parlar d’un doctor espanyol, de Barcelona. Era el doctor Mañero. Maldonado va descobrir que a Bissau l’adoren. Li van explicar que visitava amb freqüència el país i que cada vegada que ho feia realitzava centenars d’operacions de manera altruista. O sigui, que havia salvat milers de persones.

Doncs això, que rere una espectacular americana blanca, amb solapa negra i amb aspecte de dandi madrileny, s’amaga un home encantador i un doctor solidari capaç de reunir celebritats de procedències molt diferents. Aquest dijous es va celebrar el 20è aniversari de la Fundació Dr. Ivan Mañero i l’AMIC ONG amb una espectacular gala per recaptar fons destinats a ajudar dones i nens desfavorits.

Des de fa 11 anys presenta l’acte l’elegant ambaixadora de la Fundació, Elsa Anka. Va ser a la Masia Can Magí de Sant Cugat. Al costat d’Anka hi havia la seva filla, també presentadora i model, Lidia Torrent, acompanyada de la seva parella Jaime Astrain. I, per descomptat, la nostra col·lega Carme Barceló, sempre inseparable de la formidable Gemma Mengual, que ara mira alt...

Entre el perruquer Alberto Cerdán, el torero Fran Rivera, el televisiu Poty Castillo, l’empresari Joan Ferret o el president de Mesoestectic, Joan Carles Font, vaig aconseguir arribar fins a una de les estrelles de la nit. Les càmeres l’envolten mentre li pregunten pels idil·lis del seu amic, Bertín Osborne... Es tracta de José Luis López, ‘el turronero’. Un empresari nascut en el si d’una família humil d’Ubrique que es dedicava a la venda ambulant de torrons. Ara bé, la seva meteòrica trajectòria empresarial l’ha portat a ser un patró milionari capaç de convidar més de 1.500 celebritats a la seva festa del 60è aniversari. Va ser aquest estiu a Sevilla i hi van acudir des del mateix Bertín fins a Susana GrisoAlbert RiberaFernando EstesoLos Morancos o Joan Laporta. Sí, tal com ho senten.

Alguns dels assistents a la gala benèfica juntament amb el doctr Ivan Mañero /

Cedida

La seva aparició en el sopar no va ser per sorpresa. ‘El turronero’, no li importa que li diguin així, és amic del doctor i també un home molt solidari. A Sant Cugat no hi havia tants famosos com en el seu aniversari, però feia temps que a Catalunya no es vivia una gala solidària amb tantes cares conegudes.

Notícies relacionades

Els amics del ‘turronero’ expliquen que continua sent una persona humil, que es cuida dels seus i que ajuda molta gent. El doctor Mañero m’explica que el problema és contactar amb ell: «L’única manera és trucant-li per telèfon». Encara utilitza un vell Nokia que no admet missatges i encara menys whatsaps. Ser ric té aquestes coses. Això sí, hi ha rics i rics. El ‘Turronero’ i el doctor són tant rics com solidaris i això diu molt d’ells. Al final del sopar, ‘el Turronero’ va ser qui més va licitar per una escultura de Lorenzo Quin. Va pagar 16.000 euros i en total se’n van recaptar 75.000 per a nous projectes educatius i per lluitar contra la desnutrició infantil a Guinea Bissau.

La perruca de Jordi Basté

Aquest dimecres prop de 400 persones van tenir l’oportunitat de presenciar la pel·lícula Saben aquell, amb la presència del director, David Trueba, i el protagonista David Verdaguer. I no només això, al terme del film es va produir un interessant col·loqui entre ells. Aquell mateix dia, Pep Guardiola, amic personal de Trueba, va escriure un tuit recomanant la història. I, és clar, tot feia pensar que es tractava d’un bon film. La va encertar. Trueba porta a la gran pantalla la vida d’aquest còmic irrepetible que va ser Eugenio. Un emocionant biopic que va més enllà de les actuacions de l’humorista. En realitat, és una història d’amor que provoca tantes rialles com plors. Per cert, el periodista Jordi Basté, bon amant del cine, hi apareix com a extra. Una perruca el fa irreconeixible, però és ell.

Temes:

Barcelonejant