NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Barbie’, el passat que defineix el futur

1
Es llegeix en minuts
‘Barbie’, el passat que defineix el futur

INSTAGRAM

El canònic seria que avui els parlés d’aquesta pseudopolèmica que alimenten els alquimistes de la Moncloa per posar en dubte que el Rei pugui encarregar a Alberto Núñez Feijóo, que cal recordar a propis i estranys que va guanyar les eleccions, que es presenti a la investidura. O treure pit que ja hem publicat les microdades de totes les enquestes del Gesop sobre l’eleccions del 23J. O compartir l’alegria i l’orgull que ens provoca que Jesús Albalat, habitual d’aquesta ‘newsletter’ per les seves exclusives, hagi rebut el primer premi a la trajectòria del periodisme jurídic que ha decidit atorgar el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Però no, els parlaré de ‘Barbie’, la pel·lícula que monopolitza les converses no polítiques d’aquest estiu.

Notícies relacionades

L’equip de Cultura, capitanejat per Leticia Blanco i Ignasi Fortuny, ha fet un impressionant desplegament sobre aquest fenomen que ha reanimat les sales de cine. Primer han explicat l’operació de màrqueting que hem batejat com a ‘Barbenheimer’ a propòsit del llançament de la pel·lícula sobre la nina icònica de la generació ‘boomer’ alhora que el biopic dedicat a Oppenheimer, el científic que va crear la bomba atòmica. Després han esbudellat la pel·lícula i tot el que l’envolta: Laura Estirado ha retratat la seva creadora Ruth Handleraquest multimèdia explica el personatge de Ken de la mà de Quim CasasNando Salvá ha fet la crítica i Desirée de Fez ha explicat per què és la pel·lícula de l’any. Els resultats de taquilla han sigut espectaculars i Paula Clemente ha constatat que els productes ‘Barbie’ han experimentat un notable creixement.

La magnitud i la intensitat del fenomen ha fet que donéssim una vlta més a l’assumpte i plantejar un parell de preguntes des de la perspectiva de gènere que alimenta un dels nostres propòsits editorials: ¿Quin és el públic de ‘Barbie’? i ¿És la pel·lícula un referent positiu en la defensa dels valors feministes? A això hem sumat l’opinió d’una de les nostres expertes de referència en el temaGemma Altell. El cert és que ‘Barbie’ i la transmutació dels valors que representa va camí de convertir-se en un d’aquests casos icònics que ens permeten observar el canvi i l’evolució de les societats. És passat que defineix el futur.