1
Es llegeix en minuts
Turisme només per a dones

Jordi Otix

El món és millor gràcies a dones com Bianca Brasdorp, una emprenedora afroamericana originària de Surinam, establerta a Amsterdam i amb interessos en Barcelona. Després d’haver desenvolupat tota la seva carrera professional en el món del màrqueting i en gegants com American Express, es va llançar a crear un negoci propi en el sector turístic.

El 2012 va obrir Hostelle, un allotjament econòmic reservat únicament per a dones situat a Amsterdam, el primer d’aquestes característiques que hi va haver a la ciutat holandesa. L’objectiu de Brasdorp era crear un lloc on les viatgeres que volien fer turisme en solitari ho poguessin fer sentint-se segures i coneixent alhora altres aventureres amb les seves mateixes inquietuds.  

Notícies relacionades

 L’èxit de Hostelle va ser immediat i l’empresària es va plantejar l’exportació del model a altres països. Avui en té tres: l’original d’Amsterdam, un a Barcelona (des del 2022) i un a Londres (acabat d’obrir), als quals s’unirà ben aviat un quart a París. El de la capital catalana ha contribuït a consolidar Barcelona com a destí per a viatgeres soles. Tres de cada deu visitants que arriben a la capital catalana ho fan sols. D’aquests, només el 30% són dones, però la xifra va a l’alça, com ha explicat Patricia Castán. 

El ‘boom’ del turisme en femení no només s’esdevé a Barcelona. Dues de cada tres persones que contracten avui un viatge en solitari a Espanya són dones, diu Juan Fernández en l’entrega de juny de 8M Tot l’Any, l’aposta editorial d’EL PERIÓDICO a favor de la igualtat. Enrere queden ja els estereotips que les identificaven com donasses excèntriques, ermitanes, atrevides i sense un gran do per a l’amistat. Avui són una multitud les que viatgen al seu aire, lliures, i porten les regnes de la seva aventura. Ho fan per convicció i sense por. Tot i així, les grans ciutats han de reforçar les mesures de seguretat de signe femení per permetre el màxim gaudi del temps d’oci i evitar possibles situacions violentes o vandàliques. Serà bo per a tothom, no només per a Brasdorp.