Efemèride Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Reivindiquem el Dia de l’Empresa

El nostre és un país de micro, petites i mitjanes empreses, i som el motor de l’economia que sosté el benestar i sustenta les polítiques socials

3
Es llegeix en minuts
Reivindiquem el Dia de l’Empresa

Demà és 27 de juny, el Dia Nacional de l’Empresa declarat per la Generalitat de Catalunya, però també és el Dia de les Micro, Petites i Mitjanes Empreses (mipimes), decretat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per la seva aportació al desenvolupament sostenible del planeta. No es tracta d’una coincidència, és un reconeixement implícit al rol que tenim les mipimes en la generació de riquesa i la creació de llocs de treball i a la contribució que fem al progrés social i econòmic.

Empresaris i empresàries, aquest és el nostre dia, la data assenyalada als nostres calendaris per reivindicar més que mai la nostra aportació al progrés de l’economia i la societat. És l’hora de fer bandera del nostre dia, perquè sense empresa no hi ha feina, i nosaltres també ens hem de creure aquest homenatge de tenir el nostre dia al calendari.

Els empresaris i empresàries som botiguers i botigueres, persones autònomes i emprenedores, que creem comunitat, estem arrelats al territori i som propers a les persones, amb una particularitat: la vocació per emprendre i tirar endavant. El nostre és un país de micro, petites i mitjanes empreses, i som el motor de l’economia que sosté el benestar i sustenta les polítiques socials. Som el 99,8% de les empreses, el 70% de l’ocupació i el 65% del PIB, som majoria malgrat que no sempre ens tenen en compte.

Sovint s’ha volgut crear un missatge negatiu al voltant de la figura de la persona empresària, amb una tergiversació intencionada de la seva vocació i el seu valor real a les societats avançades. Contra aquest relat que malmet no només la imatge del que aporta l’empresa i les persones que la lideren a l’economia, aprofitem el nostre dia per transmetre els valors de l’emprenedoria i la creació de riquesa, de la creació de feina i progrés sostenible, els valors que fan prosperar els països i les seves economies. No fer valer l’esperit emprenedor és ofegar el progrés real del país.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Reptes de futur

Liderar una empresa comporta moltes renúncies, responsabilitats i sacrificis. Implica prendre la iniciativa, assumir riscos i perseguir oportunitats. En emprendre, una persona es converteix en motor del canvi i progrés, ja que genera ocupació, impulsa l’economia i fomenta la innovació. Implica haver de fer front a amenaces i reptes constants, com les recents crisis, que han tingut greus efectes com ara l’alta inflació i la pèrdua de marges empresarials. Però també té recompenses com quan veus créixer la producció i generes llocs de treball on sumes talent, i veus com les famílies de les persones que t’hi acompanyen creixen amb tu.

Notícies relacionades

Exclamem amb més força encara que les micro, petites i mitjanes empreses han d’estar al centre de l’activitat econòmica i que les polítiques i mesures han d’anar encaminades a impulsar el seu creixement, el de la millora de la productivitat per tal d’esdevenir més competitives i crear més i millors llocs de treball.

Felicitats i gràcies, empresaris i empresàries, que impulseu cada dia el vostre projecte empresarial i serviu d’exemple a tantes persones com a casos d’èxit i de bones pràctiques. Sou absolutament necessaris per assolir els reptes de futur que tenim sobre la taula com la digitalització, la innovació o la sostenibilitat. Cooperem entre nosaltres, exercim el nostre rol, alimentem la nostra motivació empresarial i l’associacionisme entre nosaltres, per fer cada dia del nostre país un lloc millor, igualitari i pròsper. Fem valer el nostre dia, perquè sense empresa, sense tu, no hi ha progrés.

Temes:

PIMEC