Barcelonejant

El xef dels dos milions d’àpats

3
Es llegeix en minuts
El xef dels dos milions d’àpats

Cedida

El president de l’Acadèmia de Gastronomia Catalana i Nutrició, Carles Vilarrubí, va tornar a demostrar el seu alt poder de convocatòria en l’entrega dels premis nacionals de Gastronomia. Feia temps que un no veia tantes corbates juntes en un mateix acte. I és que s’exigia vestit fosc i corbata per als homes. Una cosa a què estem poc acostumats últimament. No obstant, la majoria va complir el ‘dress code’. Només el propietari de la botiga Santa Eulalia, Luis Sans, portava americana blanca. Això sí, els moderns pantalons de color rosa de l’acadèmic Josep Maria Sancliments, van ser tan comentats com l’elegància de Rosa Clará i Sol Daurella.

Un total de 527 convidats amants de la gastronomia es van donar cita als jardins d’un espectacular Palau de Pedralbes, on va destacar el silenci sepulcral de tots els presents quan el xef José Andrés, guanyador del premi especial de l’Acadèmia, va transmetre el seu missatge d’agraïment. Ho va fer en vídeo, però la seva sinceritat, el seu compromís i la seva explicació de la feina que fa la seva fundació World Central Kitchen va commoure tots els presents. Aquest últim any han servit més de 220 milions d’àpats a famílies que per desastres naturals o guerres com la d’Ucraïna no tenien accés a l’aigua ni a l’alimentació.

Va estar bé Carles Vilarrubí quan va demanar acabar amb aquest estès discurs que intenta convèncer que Catalunya ha entrat en decadència. I va recollir hàbilment les seves paraules el president Pere Aragonès, que es va afegir a aquesta reivindicació. Mentrestant, a Xavier Trias semblava que la gent se li acostava més a consolar-lo que a felicitar-lo. Amb ell hi van parlar l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín i l’escriptor Eduardo Mendoza. D’altra banda, a Maria Eugènia Gay no paraven d’interrogar-la sobre el seu futur. Hi vam veure Heribert Padrol i Elsa Artadi, que des que va deixar la política està formidable; i no hi va faltar Jaume Giró, que va ser un dels pocs que fa una setmana va estar amb el president Jordi Pujol celebrant els seus 93 anys.

I aquest cap de setmana deu estar de celebració el flamant xef guanyador del premi nacional de Gastronomia. Em refereixo al copropietari del restaurant Gresca, Rafa Peña, juntament amb Mireia Navarro. Un premi més que merescut a un excel·lent xef i un bon tio. També té aquestes dues qualitats el xef Joel Castañé, de La Boscana, que a més va servir un magnífic sopar amb el risc que suposa cuinar per a 500 comensals. Entre ells, xefs com Joan Roca, Carme RuscalledaCarles Gaig i altres personalitats com Josep Sánchez Llibre, Jaume GuardiolaJosep Oliu i Pau Relat. ¡Ah! Desconec si el periodista, tertulià i president de Banijay Group (antiga Endemol), Jordi Bosch, va aconseguir fumar-se l’havà que portava a la butxaca del darrere...

Casa Seat, la casa de tots

Notícies relacionades

El president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, és un barceloní més. Ho és perquè fa molts anys que viu a Barcelona, perquè estima la ciutat, especialment el barri del Raval, perquè té dret a vot i perquè ha fet molt per la ciutat. A més, Wayne és un home intel·ligent que quan parla no deixa res a la improvisació. Així que aquest dimarts, en el seu discurs pel tercer aniversari de Casa Seat, i davant Trias, CollboniMaragall i Sirera, va dir que només desitjava que un dels presents fos el nou alcalde de Barcelona. O sigui, que no va dir res, però ho va dir tot.

Va ser un acte amb sorpreses, amb una presentació fresca i dinàmica a càrrec de Renata Zanchi. Una model i presentadora italiana establerta a Barcelona i que parla millor el català que alguns. Hi va actuar Estopa amb la seva habitual desimboltura i el pianista Marco Mezquida, i vam saber que l’’alma mater’, persona estimada i director de Casa Seat, Gabriele Palma, ocuparà a partir d’ara noves responsabilitats en la companyia. Al seu lloc, hi entra una altra persona de la confiança de Griffiths, que no és cap altra que la fins ara responsable de comunicació Cristina Vall-Llosada. Doncs això, que va ser una altra festassa en un lloc pel qual en tres anys han passat gairebé mig milió de persones i que s’ha convertit en el centre cultural de la ciutat. Al marge dels polítics citats i de Damià Calvet, també hi eren el doctor Bonaventura ClotetSalvador Alemany i l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

Temes:

Barcelonejant