Barcelonejant

Felip VI, estrella del rock al SIL

3
Es llegeix en minuts
Felip VI, estrella del rock al SIL

El Periódico

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha dut a terme una brillant gestió des que va accedir al càrrec el juliol del 2018. Ara, no obstant, és possible que en un parell de mesos sigui destituït si el PP guanya les eleccions generals. La política va així. Preval més tenir el carnet del partit que ser un bon executiu. I els parlo de Pere Navarro perquè juntament amb el rei Felip van inaugurar dimarts el Saló Internacional de la Logística (SIL) al Teatre Nacional de Catalunya. L’insuportable trànsit de Barcelona va retardar uns minuts la presència del Rei, que va rebre una altra sonora ovació mentre baixava les escales del TNC. Ni un polític del Govern de la Generalitat hi va ser present. Tampoc de l’ajuntament. Això sí, va fer la sensació que ni el Rei ni els allà presents els van trobar a faltar. De fet, a l’acabar l’acte, sa majestat es va fer un bany de masses com no recordo en els últims anys. Fotos, salutacions i ‘selfies’ a dojo com si fos una estrella del rock. Sembla que sa majestat li està trobant el gust amb les seves constants visites a Barcelona. Desconec si li preocupa a la reina Letícia.

Felip VI es va permetre fins i tot la llicència de demanar a tots els presents que aprofitessin i disfrutessin de les excel·lències de la ciutat si el congrés els permetia algunes hores d'esbarjo. Després va estar una bona estona conversant amb la ministra de Transport, Raquel Sánchez i l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que continua tan expressiu com sempre. El delegat del Govern central, Carlos Prieto, el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, el president de Pimec, Antoni Cañete i el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó també present a prop del Rei, no es van perdre l’acte.

De tots els presents qui més i millor lluïa el seu somriure era l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. N’hi ha per a això i per a més. Continua arrasant cada vegada que hi ha eleccions. Enrique Lacalle també era feliç. I ho era perquè en el seu discurs, Pere Navarro primer, i després el Rei, van destacar que el SIL, que ara està consolidat i és referent en el món de la logística, va ser un invent seu. Hi vam veure també Salvador Alemany dialogant amb el CEO de Prensa Ibérica, Aitor Moll i el president de Renfe, Raül Blanco.

I no. No m’oblido de l’estrella de l’acte. Em refereixo a la ‘chief executive officer’ de la Zona Franca, Blanca Sorigué. La número dos de Navarro i persona clau en el bon funcionament del congrés i el Consorci va donar un sentit discurs en què va reclamar més protagonisme per a la dona en el món de la logística. Després, per sorpresa, va rebre un dels guardons de la tarda. En fi, ja veurem què passa després de les pròximes eleccions.

D’Ekaizer a Pujol

Notícies relacionades

El periodista i escriptor Ernesto Ekaizer va presentar dijous el seu llibre ‘Operación Jaque Mate’ (Ediciones B). Ho va fer amb el director d’El Periódico, Albert Sáez i el jurista i fiscal, Martín Rodríguez Sol. Sempre és interessant escoltar Ekaizer i la prova és que la sala estava plena. Em quedo amb el titular: ‘Villarejo és un sac de mentides’. De la resta, no és fàcil sintetitzar les seves paraules. La seva primera intervenció va durar ni més ni menys que 36 minuts sense cap pausa. Entre el públic assistent hi havia el nostre col·lega, Joan Tapia, la periodista Mònica Fulquet, l’advocada, Mercè Piguem, l’exsenador, Jordi Xuclà i, a l’última fila, però molt atent, Josep Pujol Ferrusola.

Un publicista amb bici

Enric Jové va rebre aquest dijous a Sitges el premi de Membre d’honor de l’Escola de Màrqueting i Comunicació de Catalunya. O sigui, el màxim reconeixement per a un publicista català. Tant és així que succeeix en el palmarès un altre referent de la publicitat com és Toni Segarra. Jové és, en realitat, un economista reconvertit a publicista i que va amb bicicleta fins i tot quan es desplaça a Madrid. Bé, va a Sants amb bici, agafa l’AVE, la puja i, una vegada a Madrid, continua el recorregut des d’Atocha com si res. Doncs això, felicitats pel reconeixement i per l’últim èxit aconseguit...