28M Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¡A votar!

Alguns hi aniran amb la cua entre les cames i esperant que surti el resultat menys dolent, que per a cadascú serà diferent

1
Es llegeix en minuts
¡A votar!

Joan Cortadellas

S’acosta el dia de votar en les municipals, única opció que té el ciutadà que la seva opinió sigui tinguda en compte, o potser caldria dir que és l’únic moment en què el pes d’un vot és tingut en consideració pel sistema. Un vota amb l’esperança que molts facin el mateix i votin pel seu candidat elegit. Perquè el pitjor de les eleccions és que saps que un polític amb poques possibilitats, per molt d’acord que estiguis amb el que pensa, si el nombre de seguidors és escàs, el normal és que acabi sense representació possible. A Barcelona l’assumpte està molt disputat. I és en aquests casos que ens hem de mobilitzar més que mai.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Moltes persones amb qui parlo aniran a votar amb l’escepticisme propi que el seu vot, al final, no serveixi per construir el govern que desitjarien. Perquè sabem per experiència que no tots els que guanyen arriben a governar; en els casos en què la disputa és tan ajustada, pot ser que el suport d’un partit minoritari decideixi el govern municipal dels pròxim quatre anys. A Valls em remeto.

Notícies relacionades

He vist gairebé tots els debats que s’han televisat. I hi ha una cosa comuna a tots: cap polític respon a les preguntes compromeses a què el sotmet el seu contrari. Cada vegada que a Ada Colau se li preguntava pels okupes, ella l’esquivava sense miraments; cada vegada que a Collboni se’l reprenia per haver sigut còmplice de l’alcaldessa, ell es feia el desentès; el dia en què Trias va preguntar a Sirera per què el seu partit s’havia inventat que ell tenia diners a Suïssa, el del PP feia que no se n’assabentava. Quan es culpava l’Esquerra de Maragall del caos del procés, el candidat sortia amb una altra cosa molt diferent, i quan a Trias se li parlava de Puigdemont, feia cara de «no sé de qui m’està parlant».

Davant tant teatre i incertesa de resultats, alguns aniran a votar amb la cua entre les cames i esperant que surti el resultat menys dolent, que per a cadascú serà diferent, com ha de ser.

Temes:

Eleccions 28M