Newsletter

Madrid-Barcelona, arboços i superilles

1
Es llegeix en minuts
Madrid-Barcelona, arboços i superilles

David Castro

Amb una millora del transport públic i l’acord de veïns i comerciants per mantenir els serveis, seria realment exemplar. Llegint Cols mentre passejava pels voltants de la Puerta del Sol vaig observar que Martínez Almeida també ha construït una superilla al centre de Madrid, pràcticament sense cap arbre i amb molt menys soroll, possiblement perquè allà ja no viu gent des de fa anys i els turistes accepten resignadament que el taxi els deixi a 500 metres de l’hotel.

Notícies relacionades

Aquest episodi m’ha fet pensar en la polarització que regna en la nostra època. Un cert tipus de política i, no ho neguem, un cert tipus de periodisme, tendeixen a convertir qualsevol debat en un partit de futbol en què necessàriament s’ha de ser ‘hooligan’ d’algun dels dos equips. En aquest món hiperpolaritzat no es pot ser del Reial Madrid i reconèixer que el City va fer un gran partit o ser del Barça i admetre que ha guanyat la Lliga amb un estil (el de l’1-0) que li és impropi.

Molts factors hi contribueixen: les ànsies de puresa de les noves generacions disgustades amb el possibilisme dels seus grans, les ecocambres a les xarxes socials i també la desaparició de la classe mitjana, castigada per les successives crisis econòmiques. Quan entens les coses, és molt difícil que les vegis en blanc i negre.