Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La gala benèfica de Barcelona plena de VIPs que Madrid enveja

  • Rialles i llàgrimes per Unzué

  • Les cites ocultes de Trias i Colau

3
Es llegeix en minuts
La gala benèfica de Barcelona plena de VIPs que Madrid enveja

Gil Ayats

Pel bé de la humanitat, el doctor Bonaventura Clotet no s’hauria de retirar mai. I si un dia ho fa, s’hauria de dedicar a organitzar gales benèfiques. És veritat que al fer-ho amb Laura Duran al seu costat tot és més fàcil, que la Fundació Lluita contra les Infeccions compta amb uns patrons entregats i que Barcelona va escassa de festasses, però el poder de convocatòria de Clotet és insuperable.

I si Clotet els atrau, Buenafuente posa tothom en alerta, i el Mag Lari els hipnotitza. Només ell és capaç de fer que Pere Aragonès i Xavi Hernández participin junts en un truc de màgia davant més de 750 persones. El president i la seva dona, Janina Juli, són una parella d’aquestes que un se n’aniria a sopar amb ells. Senzills i divertits, van estar parlant llargament amb el president de Seat, Wayne Griffiths. Un altre matrimoni amable i pròxim i també present és el d’Artur Mas  i Helena Rakosnik. No tothom hi deu estar d’acord, però hauríem de respectar més les persones i no menysprear-les només pels seus ideals polítics. I si no que l’hi preguntin a Ada Colau. Per cert, l’alcaldessa, que aquest any ha preferit absentar-se de la gala, encapçala les enquestes...

Xavi  i la seva dona, l’elegant Núria Cunillera, amb prou feines els van deixar sopar. Fotos, preguntes, abraçades... Va ser una desfilada constant de personalitats cap a la taula que l’entrenador del Barça compartia amb l’actor Marc Clotet i la seva parella, l’actriu de moda Natalia Sánchez. Ella, com sempre, va ser una de les més guapes. ¡Ah! És clar, sí, parla un català perfecte. Sense accent de Madrid. Millor fins i tot que alguns que encara porten el llaç groc.

El músic Joan Dausà hi va arribar acompanyat de la seva dona, Eli Dalmau, i em va explicar que bé li va la venda d’entrades per al concert del Sant Jordi. Ho petarà. És bona gent. Com els seus companys de taula i alguns dels molts cadaquesencs que hi eren presents. Des de Rafel Martín Faixó i la seva dona, Marine Girard, que regenten Can Rafa, el millor restaurant de Cadaqués, i que van aportar els excel·lents vins Martí Faixó, fins al premiat Manel Vehí, que va preparar els magnífics còctels del Boia Nit.

Doncs això, que Clotet té amics per tot arreu. Només així s’entén que Joan Manuel Serrat decidís a última hora pujar a l’escenari a cantar amb Antonio Orozco. Aquest va ser el momentàs de la nit. S’havien de veure les cares d’emoció i com Martina Klein abraçava el seu estimat Àlex Corretja. Per cert, això d’escoltar Corretja comentant els partits de tennis és un luxe per a l’espectador, però Àlex m’explica que estarà 18 dies a Roland Garros, que entra al club a les nou del matí i que no en surt fins a les onze de la nit. Doncs sí, s’ho treballa, però és el millor. També es van emocionar amb Serrat la glamurosa Gemma Mengual i la periodista Carme Barceló, amb el seu vestit de Rosa Clarà. Elles i Corretja van compartir taula amb el CEO de Prensa Ibérica, Aitor Moll, i la fundadora de Cambyo, Usoa Arregui, i amb el director general, Sergi Guillot, i la presidenta d’Holaluz, Carlota Pi.

Un altre dels moments estel·lars de la nit va ser l’aparició sorpresa de la cantant Vicco i la seva cançó ‘Nochentera’. Ni ella ni Orozco van cobrar ni un euro per actuar.

Notícies relacionades

És impossible esmentar tots els presents, però vaig coincidir amb el polític Albert Batet, que em va comentar que la llista de Juntes per Cadaqués és l’única formada només per dones. Hi vaig veure Ter StegenXavier TriasEsteve i Jordi RabatRosa TousJordi CerquedaJan Andreu, Jordi Barceló i  Camino Quiroga, que va convidar a la seva taula Josep Oliu i  Grant Dalton i Aurora Catà de la Copa Amèrica. No m’oblido de Joan Carles Font de Mesoestetic ni del president de Meroil, José Luis Porté, ni tampoc dels sempre ‘canalles’ Pere Mas i Fede Sardà, de l’excel·lent menjar de Nandu Jubany ni del trio femení més potent de la ciutat. O sigui, el que formen Montse PinyolAnna Gener i Maria Eugènia Gay.

En fi, bona recaptació i un èxit per a la fundació del doctor Clotet i per a Barcelona. A Madrid envegen una gala així. No hi van poder assistir Aina Clotet ni Anna Fresquet... i les vaig trobar molt a faltar.