Alfombra vermella al MNAC

Del ‘look’ vermell passió de Dulceida als volants de Macarena Gómez: la People in Red eleva el glamur

Polítics, empresaris, actors, músics i un assortiment estel·lar d’‘influencers’ han acompanyat el doctor Clotet a la seva gala benèfica, el gran esdeveniment ‘vip’ i solidari que recapta fons per a la seva Fundació Lluita conta les Infeccions

Del ‘look’ vermell passió de Dulceida als volants de Macarena Gómez: la People in Red eleva el glamur

MANU MITRU

  • Així va ser la Gala People in Red 2022, amb el concert exclusiu de Serrat, abans del seu comiat

  • Bonaventura Clotet: «La sida ens ha ensenyat molt d’infeccions com la covid-19»

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’assistir el cap de setmana passat (per televisió) a la que potser sigui la celebració més antiga del Vell Continent, una coronació, la de Carles III, la litúrgia del qual poc ha variat en gairebé un mil·lenni, a Catalunya no ens quedem enrere i també tenim els nostres saraus amb el seu protocol i el seu guió mil·limetrat.

En lloc de Westminster, aquest dilluns qui s’ha posat de vint-i-un botó ha sigut el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), concretament la seva sala Oval, per acollir el conclave ‘vip’ i solidari People in Red, una cita ineludible per a celebritats, polítics, empresaris –representant Prensa Ibérica, per exemple, el CEO, Aitor Moll i el director general, Sergi Guillot–, primeres espases del món cultural i de l’esport, i l’alta burgesia catalana, que hi acudeix en massa –750 personalitats, en aquesta ocasió– per acompanyar la causa del mediàtic doctor Bonaventura Clotet, obstinat des del 1981 a lluitar contra la sida i, en general, contra tot virus vivent.

Després de la pandèmia, i des que l’any passat complís 30 anys, la seva Fundació Lluita contra la Sida es fa anomenar Fundació Lluita contra les Infeccions, ja que aquestes malalties són la quarta causa de mortalitat per malaltia al món.

‘Los máquinas’ del ‘photocall’

«Bueno, ¿cómo están los máquinas? Lo primero de todo, ¿estáis bien? ¿Nos hacemos una fotillo», hauria sigut el crit viral de David Bisbal si hagués vingut aquesta vetllada al sarau benèfic de Barcelona. El cantant de ‘Bulería’ ja va ser a la festa del 2018, aquella que va presentar Jesús Vázquez, al mateix grandiós i neoclàssic museu. Abans, les gales contra la sida les havia presentat Miguel Bosé, i s’havien celebrat al Palau de la Música i al Sant Jordi Club.

Però en els últims anys, el cerimonial de la People in Red ha seguit un mateix patró...

A l’exterior del MNAC, en una flamant alfombra vermella, han desfilat els convidats amb més faramalla.

Els primers a arribar

Com és habitual, el doctor Clotet ha sigut el primer a arribar, junt amb el seu fill, l’actor Marc Clotet, que també ha acompanyat la seva dona, l’actriu Natàlia Sànchez (amb un disseny de Pronovias i joies de Bulgari). L’investigador, amb la seva inefable corbata de llacet vermella, ha explicat a aquest diari: «Aquesta festa no la faig per entretenir, sinó per accelerar la nostra investigació». A més, «tothom té 5 euros per donar», ha remarcat. L’any passat es van recaptar 775.683 euros.

A continuació, han lluït figura i somriure davant els flaixos dels reporters gràfics –i dels turistes i curiosos que hi havia a les portes del museu– Xavi Hernández i la seva dona, la periodista i ‘influencer’, Núria Cunillera, vestida amb un lluentons vermells de Ze Garcia). Tot i que els reporters li han preguntat si ha parlat amb Leo, el tècnic del Barça avui no ha volgut fer declaracions.

També han desfilat el dissenyador Avellaneda («molt nerviós» perquè ja només falten set setmanes per ultimar el vestit de Tamara Falcó), Miguel Ángel Muñoz (que aquest any té «el repte de ser pilot de carreres»); la cantant Topacio Fresh, Martina Klein i Àlex Corretja, Lucía Rivera (que ha vingut a parlar de com van de bé les vendes del seu llibre, ‘Nada es lo que parece’).

Helena Rakosnik, la dona d’Artur Mas, també ha preferit saltar-se el color de la vetllada, però anava formidable en un ‘total look’ lila. En canvi, Janina Juli Pujol, la dona del president, Pere Aragonès, el vermell anava perfecte. Igual com el model ‘red’ emplomallat de Rita Miller que vestia Núria Tomas. Serrat, que l’any passat es va ocupar del recital, aquest any ha vingut de «convidat». Tot i que fa quatre mesos que està ‘jubilat’ de la música, ‘el noi del Poble-sec’ ha assegurat a aquest diari que està molt «ocupat, fent moltes coses cada dia». Al seu lloc, aquesta vegada el concert ha sigut a càrrec del ‘cantaor’ de Badalona Miguel Poveda, que ha delectat el públic amb una picada d’ullet al mateix Serrat, un poema de Verdaguer i un altre de Lorca.

Aquesta edició és la que ha comptat, potser, amb més ‘influencers’. A més de les germanes Matamoros, Laura i Ana, també s’han passejat «sense comentaris» Jessica Goicoechea i Paula Gonu.

Notícies relacionades

Macarena Gómez, amb una faldilla de volants, «nouvinguda de la Fira de Jérez», ha entretingut el personal, que espera la parella més buscada, Aida Doménech i la seva una altra vegada nòvia, Alba Paul. No han volgut posar juntes, «perquè volem tornar a poc a poc», ha confessat Dulceida, guapíssima amb un disseny de Stella McCartney.

Dins, abans de començar el sopar [pel qual els assistents han hagut de pagar entre 600 i 1.000 euros] i que ha servit, una vegada més, el xef estrella Michelín Nandu Jubany, ha actuat l’il·lusionista Mag Lari, i la cantant Vicco. L’humor l’ha posat Andreu Buenafuente, de nou mestre de la cerimònia.