Tauler electoral Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Sanchisme, polítiques o aliances

Hi ha un clar desajust entre l’aplaudiment a les polítiques del PSOE i el suport als partits que formen el Govern, el seu taló d’Aquil·les

1
Es llegeix en minuts
Sanchisme, polítiques o aliances

José Luis Roca

Malgrat l’apocalipsi trompetejada per la dreta política i mediàtica, a Espanya les xifres macro van bastant bé. Ho reconeixen els diaris econòmics internacionals. Per descomptat que hi ha problemes i dificultats. El més important és el de la vivenda, sense oblidar a curt termini la gravetat de la sequera i el repte que suposa el canvi climàtic en les pròximes dècades. Però l’economia creix, l’atur disminueix, les pensions pugen, la inflació desbocada fa un any es controla i hi ha pau social.

L’acord dels sindicats amb la patronal d’un augment salarial mínim del 10% fins al 2025, evidencia l’absurd discurs catastrofista de la dreta. D’altra banda, la majoria de les lleis que s’han aprovat en aquesta legislatura reben un altíssim suport a les enquestes. A nivell europeu i internacional, Espanya no tenia tant reconeixement des de l’etapa de Felipe González. No obstant, tots els sondejos, excepte el del CIS, coincideixen que el PP guanyaria les pròximes generals i tindria bastantes possibilitats de sumar majoria absoluta amb Vox. ¿Com s’explica? Si les polítiques del Govern liderat per Pedro Sánchez són bones, ¿per quina raó no rep cap suport electoral? 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Retrat en negatiu

Notícies relacionades

Cert que falta molt, i pot ser que el desacreditat CIS que dirigeix Tezanos tingui raó, però tot indica que hi ha un clar desajust entre l’aplaudiment a les polítiques i el suport als partits que formen el Govern. Per la seva banda, el que fa la dreta és dirigir les seves crítiques al sanchisme, i no tant a les polítiques governamentals. El sanchisme com el retrat més negatiu del personatge: egocentrisme, desitjos dictatorials, fellonia política, etc. I embolicant tot això amb una censura radical les aliances amb Podem i, sobretot, amb el bilduseparatisme.

Té raó el president del País Valencià, Ximo Puig, quan afirma que «l’antisanchisme demostra la feblesa intel·lectual i política» dels dirigents del PP. Ara bé, l’estratègia dels populars està demostrant que és l’adequada, ja que el taló d’Aquil·les electoral del PSOE no són les polítiques, sinó les seves aliances