Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Rialles i llàgrimes per Unzué

  • Les cites ocultes de Trias i Colau

  • Vips i polis al Trofeu Godó

3
Es llegeix en minuts
Rialles i llàgrimes per Unzué

Valentí Enrich (Sport)

Perelada és més que un celler i ja ningú en dubta. Es va iniciar fa 100 anys com una empresa familiar centrada en el vi i ara ha diversificat el seu negoci en la música, l’art, el turisme, l’oci, la gastronomia i, és clar, també en el vi o el cava. De tot això en va parlar el seu president, Javier Suqué, aquest dijous en el primer acte del centenari de Perelada celebrat a la sala Ideal. Per uns dies, Perelada ha traslladat l’Empordà al Poblenou. Tot sota un espectacular muntatge, amb tast de vins immersiu inclòs, i organitzat conjuntament amb el Centre d’Arts Digitals que dirigeix Jordi Sellàs. Un espai únic a Europa, que et trasllada a una altra dimensió amb una nova relació entre l’art i la cultura. Per cert, fins a finals de juny està en cartellera Dalí Cibernètic. Un innovador viatge immersiu per la ment de Salvador Dalí.

A l’Ideal van assistir els tres germans Suquéel Javier, el Miquel i la Isabel, a més d’empresaris, restauradors i altres personalitats. Va ser entrar i creuar-me amb Didac Lee que sortia al·lucinat del muntatge amb el seu soci i CEO de Galdana Ventures, Marcel Rafart. Mentrestant, l’actor Juan Echanove semblava una mica més desubicat que el CEO d’Unión Suiza, Lluís Vendrell, el director de TVE, Oriol Nolis, o la guapa model i presentadora italiana establerta a Barcelona Renata Zanchi. Hi havia també l’exdirectiu del Barça Marc Ingla i la seva dona, l’artista i DJ Claudia Vives-Fierro. I dues d’aquestes dones que sempre transmeten bones vibracions: Natalia Batlle i Carla Crespo Vidal de Juno House. Per cert, aquesta última, gallega de naixement però instal·lada a Barcelona des del 2007, m’explica que cada dia continua llegint El Faro de Vigo. Com ha de ser.

Després del tast, amenitzat amb unes didàctiques i concises explicacions de l’enòleg de Perelada, Delfí Sanahuja, hi va haver pica-pica a càrrec del xef amb estrelles Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, a més de responsable de l’àrea gastronòmica de Perelada. Un home que costa discernir si és millor persona que xef o a la inversa. Doncs això, un esdeveniment digne d’un centenari.

En homenatge a Maria

El president Joan Laporta el vam veure eixugar-se les llàgrimes. No va ser l’únic. Els més de mil assistents que dimecres van presenciar el documental Unzué. L’últim equip del Juancar, van sortir tan emocionats com agraïts amb Juan Carlos Unzué i la seva família. Especialment amb la seva dona, Maria Elorza. Va ser una lliçó de vida, d’humanitat, de saber estar, d’amor, i de com afrontar aquesta maleïda malaltia que cada dia s’emporta tres persones a Espanya. Un relat de 96 minuts que no et deixa indiferent. Al costat d’Unzué hi havia els seus companys d’equip i de viatge, Ilde OliverasSiscu MorellCarina Casanovas i Jordi Sabaté. Ells també van donar mostres d’aquesta serenitat, fortalesa i bon humor que els ha impregnat Unzué. Així que hi va haver rialles i llàgrimes. No hi va faltar el seu amic Luis Enrique i al costat de Laporta hi van assistir Rafa YusteEduard RomeuElena Fort o el president del Girona, Delfí Gelí, els exdirectius Albert Perrín i l’empresari de Noel –molt implicat en temes socials– Joan Boix. Vam veure els periodistes Manel Fuentes i Helena García MeleroJordi Villacampa, el director de patrocinis de Caixabank, Alfredo Bustillo, i el director de TV-3, Sigfrid Gras, i bona part de l’equip d’esports.

El tema dels polítics mereix un capítol a part. Cap càrrec amb responsabilitat va tenir la dignitat de donar la cara. Només Assumpta Escarp i Josep Bargalló eren allà. La resta es van amagar. Entre altres coses perquè els malalts d’ELA continuen vivint sense una llei que els empari. Una vergonya. ¡Ah! Tampoc hi va assistir ni un futbolista del Barça. Dit queda.

Notícies relacionades

En fi, que Juan Carlos Unzué i el periodista impulsor del documental, Xavi Torres, van ser ahir de presentació a Sevilla, l’endemà a Madrid, després a Pamplona i així per tot Espanya. Doncs això, aquest cap de setmana tots al cine. Gràcies, Unzué.

70 + 1 del restaurant Montesquiu

Volia dedicar dues línies a un d’aquests restaurants emblemàtics que no haurien de desaparèixer mai, però que desgraciadament van tancant. Per sort, l’històric Montesquiu del carrer Mandri té el futur garantit gràcies que l’empresari i restaurador Javier de las Muelas el va adquirir el 1991. Aquest dijous va celebrar els 70 +1. Déu-n'hi-do. Felicitats.