APUNT

Un estiu fred per a Mateu

1
Es llegeix en minuts
Un estiu fred per a Mateu

Jordi Cotrina

L’obligació de tot director esportiu és adaptar-se a les necessitats i possibilitats del seu club. Aquest cap de setmana passat, Mateu Alemany, director esportiu del Barça, va pronosticar amb cert to juganer que aquest pròxim seria un «estiu interessant». La seva bona predisposició és una grata notícia, tot i que sorprenent, tenint en compte que el repte que té entre mans és aconseguir casar les exigències esportives del tècnic amb la delicada situació econòmica del club.

Les operacions potser pugen de temperatura, escalfin l’entorn, però Mateu Alemany té l’obligació de prendre decisions racionals, de ser fred davant operacions que seran necessàries i potser en alguna ocasió traumàtiques. Les urgències del club poden provocar decisions difícils d’entendre en clau de futur. Potser per això, pot ser un bon consell per a barcelonistes acompanyar el vi negre d’estiu de platja amb un balanç comptable del Barça, ni que sigui per evitar úlceres d’estómac en ple agost.

L’argument de les ofertes

Notícies relacionades

Recordin que, pel que es refereix als números, fa temps que ha deixat de ser important si els agrada més Ansu Fati que Ferran Torres o fins i tot si consideren que Christensen és un central espectacular que no va costar un euro –això li juga en contra per quedar-se. Els arguments no passaran pel rendiment, ni tan sols per la seva projecció, sinó per les ofertes que puguin arribar i el diferencial, positiu o negatiu, que pot suposar la seva sortida per als comptes del club.

Com a últim factor per entendre les decisions que prengui Mateu Alemany, recordin que els joves valors sorgits del planter són a la primera línia de graella del mercat. La seva venda suposa un ingrés net i són, junt amb els jugadors ja amortitzats, un caramel per al mercat. Fa anys que el llop amenaça, i aquesta vegada sembla que el conte es complirà. El Barça ha de ser cruel i fred davant les emocions, almenys pel que a sortides es refereix, les entrades són una altra història.