Arts escèniques Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els primers premis Talia

El teatre és una indústria modesta al costat de la del cine, però genera molts milions d’euros a l’any i arrossega cada vegada més públic

1
Es llegeix en minuts
Els primers premis Talia

Juanjo Martín/EFE

Dilluns passat, dia 27, es va celebrar a Madrid la primera gala dels premis Talia, organitzats per l’Acadèmia de les Arts Escèniques. Un exitós intent per part de l’acadèmia i de la seva presidenta, Cayetana Guillén Cuervo, per elevar la categoria del teatre, la dansa, el circ i la lírica al nivell d’altres indústries com el cine, que amb els premis Goya transcendeixen cada any a segments de població de vegades massa allunyats dels cines. Gràcies a esdeveniments com el de dilluns la gent descobreix espectacles nous, actors i actrius de teatre i, ¿per què no?, propostes de moda que es comenten i ajuden també a una altra indústria, la de la costura.

Notícies relacionades

Les arts escèniques són, abans que res, cultura, però també, en nits com la de dilluns, poden ser glamur, un glamur al qual aquest sector de vegades s’ha resistit amb el pretext que cultura i ‘show bussines’ no poden anar de la mà. A la plaça Santa Ana de Madrid es va desmuntar aquest pretext i grans professionals de cada especialitat es van passejar per l’alfombra vermella, van promocionar davant els mitjans els seus espectacles, van parlar dels seus projectes i després, des del pati de butaques del Teatre Español, van aplaudir als companys premiats. Una gran festa i una promoció mediàtica d’incalculable valor si calgués comptar-la en euros. El teatre, no s’ho ha d’oblidar, és una indústria modesta al costat de la del cine, però genera molts milions d’euros a l’any i arrossega cada vegada més públic.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els Talia van ser un èxit i estic segur que han arribat per quedar-se i normalitzar les arts escèniques d’Espanya. Un detall a tenir en compte per perfeccionar la pròxima edició seria incloure el premi al millor espectacle de comèdia, diferenciant-lo del millor dramàtic. Un suggeriment perquè l’any vinent aquests Talia siguin encara millors. Enhorabona a l’Acadèmia i a la seva presidenta.

Temes:

Teatre