La foguera Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Black Dollars Matter

Les campanyes de pressió, assetjament i xantatge moral del moviment Black Lives Matter van representar l’extorsió més lucrativa de la història de les empreses nord-americanes

2
Es llegeix en minuts

Vaig compartir escenari al Fòrum de la Cultura de Valladolid amb Andrew Marantz, bon periodista de ‘The New Yorker’ i autor d’un llibre interessant, ‘Antisocial’ (Capità Swing), sobre els grupuscles d’‘incels’ de dretes i ‘trols’ trumpistes. La nostra xerrada versava sobre les hordes d’internet. Va ser una conversa enriquidora que va tenir, per contra, un moment estrany.

Quan Marantz em va dir que els que exerceixen la violència als Estats Units són els dretans, jo li vaig recordar que les protestes de Black Lives Matter del 2020 havien provocat més morts que cap altra en els últims anys. Ell va negar que hi hagués morts i va deixar entreveure que potser jo m’havia empassat una notícia falsa. Com que no vaig saber citar-li a quin mitjà ho havia llegit, ni el nombre exacte de morts, ni les circumstàncies, em vaig dir que era possible: al cap i a la fi, ell és nord-americà, periodista en una prestigiosa revista, i jo soc de Múrcia. A més, va citar un estudi científic que treia la conclusió que gairebé la totalitat d’aquestes protestes havien sigut pacífiques.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

¡Em vaig haver d’empassar moltes notícies falses!, vaig pensar, ja que recordava la Guàrdia Nacional amb les seves tanquetes, edificis en flames en unes 200 ciutats, tirotejos i tota classe d’escenes de violència extrema. Però a falta de dades concretes a la meva butxaca, ¿qui era jo per negar-ho? La cosa va quedar allà, almenys sobre l’escenari, però ja he dit que l’Andrew és un bon periodista. Quan vam sortir al carrer es va quedar endarrerit i després va venir cap a mi amb cara de sorpresa i el mòbil a la mà. Acabava de confirmar que jo tenia raó, és a dir, que ell no sabia res d’aquests morts, ¡la qual cosa sí que era sorprenent! Havia trobat la notícia a ‘The Guardian’: en les protestes per George Floyd van morir almenys 25 persones.

Notícies relacionades

Doncs bé: ara ha sortit una dada encara més horrorosa sobre aquella màfia organitzada sobre el sentiment de culpa dels nord-americans blancs d’esquerres. Les campanyes de pressió, assetjament i xantatge moral de BLM també van representar, segons ‘Newsweek’, l’extorsió més lucrativa de la història de les empreses nord-americanes. L’Institut Claremont ha publicat la base de dades més completa fins a la data sobre les contribucions d’empreses al moviment des del 2020 fins al present. L’import ascendeix a 82.900 milions de dòlars (has llegit bé), cosa que és per sobre del PIB de 46 països africans. ¿On han anat aquests diners? Ningú ho sap. Però Patrisse Cullors, fundadora de BLM, ha comprat almenys quatre mansions.  

Nota de l'autor: Nota de l'autor: "La dada dels milions donats a BLM per les grans empreses, a les quals vaig donar credibilitat, és enganyosa segons ha comprovat Luis Lidón. Lamento haver-li atorgat credibilitat".