APUNT

El dubte d’Ancelotti

1
Es llegeix en minuts
El dubte d’Ancelotti

Jordi Cotrina

No és un dubte innocent, tot i que pugui semblar-ho tenint en compte el tarannà tan tranquil del tècnic italià. Ancelotti va tornar a Madrid amb 12 punts de desavantatge a la Lliga i amb un dubte, que no tingui a veure una cosa amb l’altra. Per moments, mentre Asensio s’assenyalava l’escut blanc i mentre el VAR decidia sobre la seva posició, el Madrid es va veure immers de nou en la lluita per la Lliga. Es va imaginar a sis punts, i davant, un Barça tremolós a falta de 12 jornades. 

Però si la tecnologia ha solucionat alguna cosa, precisament són –com va destacar el mateix Ancelotti quan es va instaurar– les jugades de fora de joc, perquè no són interpretatives. Es tractava simplement de tirar una línia i confirmar el que s’intuïa a primera vista per la imatge, que el seu davanter estava lleugerament avançat. El gol va quedar anul·lat i la frustració va fer la resta.

L’espatlla d’Asensio

L’espatlla d’Asensio va tornar el Madrid a la seva realitat, la de veure’s molt lluny del Barça. I, en aquest escenari, el dubte exposat per Ancelotti ha aconseguit generar gairebé més debat que el pobre joc blanc. Una discussió semblant a la que es va crear la setmana passada quan Muniain va tocar la pilota amb el braç.

Notícies relacionades

Ara es qüestiona si les línies de fora de joc es tiren amb prou precisió i, fa uns dies, fins quan ha de retrocedir el VAR per revisar una acció. Un plantejament legítim al juliol, quan els entrenadors són informats dels criteris, però que ara no deixa de ser trampós i alimentat pel context del cas Negreira.

Més enllà d’aquest clima, no hi ha cap sorpresa; molts entrenadors es queixen del funcionament del VAR quan els perjudica i passen de puntetes quan els afavoreix. La novetat amb Ancelotti és lamentar un encert, el mai vist que diria Mourinho. El dubte de l’italià només demostra el seu nerviosisme en un moment clau de la temporada. Ve de guanyar una Lliga i una Champions i, tot i així, sap des d’aquest diumenge que, o repeteix miracle a Europa, o se’n va al carrer.