Article d’Álex Sàlmon Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Tendres pressupostos ‘trapis’

Pinten tan malament les coses per a la presidenta de Junts que ni en el seu partit aposten per salvar-la. Allò de la persecució política ja no s’aguanta. Es visualitza el final d’un somriure

1
Es llegeix en minuts
Tendres pressupostos ‘trapis’

ELISENDA PONS

Un acusat pot mentir. I ho pot fer de forma descarada o construint un relat coherent. Laura Borràs pot dir la veritat o falsejar-la de forma descarada. La llei l’empara. A més, també pot crear una posada en escena colpidora. Fins i tot dolça. Les seves entrades i sortides del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sempre han estat envoltades d’una aroma familiar gairebé perfecta. La foto publicada dilluns en aquest diari feta per Marta Pérez, d’Efe, mostrava serenitat davant la tempesta, reclinada a l’espatlla de la seva filla. Una manera d’enfrontar-se als atacs despietats de l’embolcall cruel que signifiquen els poders malèfics de l’Estat, per al qual ella es va presentar a una plaça de professora titular del departament d’Educació Lingüística i Literària de la Universitat de Barcelona. Coses de la vida.

El mètode d’esclariment en un judici sempre se sustenta en la contradicció de suposades veritats. Amb una diferència, Borràs pot mentir. L’altre acusat, Isaías Herrero, també. La funcionària de la Institució de les Lletres Catalanes, no.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aquest no deixa de ser un judici qualsevol. El problema és la pàtina fina amb què es pretén adornar-lo, perquè desviar l’atenció i considerar-lo un judici polític. Així portem ja anys. Però ja no cola ni entre els seus. És més, pot ser que, sense pretendre-ho, estigui perjudicant la seva defensa. La cosa ja va de si van existir pressupostos ‘trapis’ o no.

Notícies relacionades

Segons el que va explicar la presidenta apartada tot el que es va fer tenia el beneplàcit dels que saben com van aquestes coses dels contractes públics. Laura Borràs es presenta com una neòfita en aquestes qüestions. Si aquesta és la línia, ¿per què s’entossudeix a explicar-ho com si tot fossin trampes traçades per un Villarejo qualsevol?

Pinten tan malament les coses per a la presidenta de Junts que ni en el seu partit aposten per salvar-la. Allò de la persecució política ja no s’aguanta. Es visualitza el final d’un somriure. 

Temes:

Laura Borràs