La foguera | Article de Juan Soto Ivars Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Allò d’Evolona

Una pregunta planarà per l’entrevista de Jordi Évole a Macarena Olona que ningú pot respondre: qui és ella veritablement, quines són les causes del seu intent per fer caure el partit que la va posar al mapa

2
Es llegeix en minuts
Allò d’Evolona

Diumenge a la nit, a La Sexta, Jordi Évole entrevista Macarena Olona. Això significa que Jordi Évole entrevista una (o algunes) de les possibles Macarenes Olones d’entre les que en aquest i altres universos habiten simultàniament. La que fos portaveu i secretària general de Vox i després candidata per Andalusia, ara és portaveu i secretària general de si mateixa contra Vox. Jordi Évole ha volgut donar-li espai i deixar-la parlar, en antena, per veure què s’explica, és a dir, quins tigres llança sobre els seus vells companys de fatigues. A Vox, molts nervis. Ja us vaig descriure en aquestes pàgines les batalles de Federico Jiménez Losantos contra Vox a compte del Yunque i els seus tentacles al partit. Què explicarà Olona aquest diumenge a la nit és un misteri, com ho serà, després de l’emissió, quina part de les seves paraules era veritat.

L’hermetisme de Vox manté a l’ombra la seva quota de nazis, fonamentalistes cristians, falangistes i homòfobs. ¿Fins a quin punt són una força poderosa dins de l’organització? ¿Quin lloc ocupa l’abans pepero Abascal? ¿Té el comandament que se li suposa, o el tenen d’altres? En les promocions a l’entrevista d’Évole s’intueix que hi haurà respostes a aquestes preguntes. El problema serà saber si Macarena Olona, que ha resultat ser un camaleó com pocs, és una xivata creïble o no. 

Notícies relacionades

Una altra pregunta planarà per l’entrevista i aquesta segur que ningú pot respondre-la: qui és veritablement Macarena Olona, quines són les seves intencions, què pretén, què tracta de construir, quines són les causes del seu intent per fer caure el partit que la va posar al mapa. I dic que serà difícil esbrinar-ho perquè Olona diu una cosa i la contrària, i defensava amb la mateixa jactància i el mateix amanerament les propostes de Vox que ara critica. Se l’ha vist a TikTok ballant allò de Shakira contra Piqué i compartint missatges a favor de la gent trans. Buf.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La política populista té la capacitat de cremar els seus ninots a una velocitat vertiginosa. Quan l’autenticitat fanàtica, la puresa i l’ortodòxia són els teus pilars, el resultat sempre és la guerra civil, la rebel·lió dels heretges. Passa sempre quan baixen les altíssimes expectatives de conquesta absoluta que els aixequen, ho vam veure amb l’independentisme, Podem i ara amb Vox. La ideologia de cada grup és igual perquè comparteixen les certeses i el projecte de redempció. Els viatges al paradís acaben així.