Fer soroll

Messi i Mbappé, ¿ara què?

2
Es llegeix en minuts
Messi i Mbappé, ¿ara què?

El club dels diners sense límit de Qatar, el dels futbolistes banyats en milions, el del trident de somni format per Messi, Mbappé i Neymar... El de la frase «s’ha de guanyar la Champions com sigui» i acaba en fracàs any rere any. A París no ho acaben d’entendre: l’èxit no s’aconsegueix ajuntant un munt d’estrelles en un vestidor. Això són els Harlem Globetrotters, perfectes per donar exhibicions, però no per guanyar campionats.

És la naturalesa humana. Pensar que aquests futbolistes, idolatrats a tot arreu on van, penjaran el seu ego a la porta del vestidor i posaran l’equip per sobre dels seus interessos és una quimera. I es demostra projecte rere projecte. Dissabte, després d’una altra derrota, el vestidor del París Saint-Germain va saltar pels aires, amb Neymar al capdavant enfrontat a crits a Luis Campos, màxim responsable esportiu del club. Un polvorí en tota regla. Fa pudor de podrit. 

¿I ara què? ¿Què pinta un entrenador en aquest vestidor? ¿Potser pot deixar a la banqueta Neymar si veu que entrena malament o és conflictiu? ¿Qui discuteix res a Mbappé quan l’amo del PSG li ha donat les claus del club perquè no marxi? ¿Que potser algú gosarà enfadar Messi quan se li està suplicant que renovi? La resposta a totes les preguntes la coneixem de sobres. Si guanya el PSG, l’èxit és dels futbolistes, i si perd, el culpable és el tècnic. El dia que parli Pochettino...

Impossible amb Laporta

Notícies relacionades

Caldrà estar molt atents al futur de tots tres si s’escapa la Champions. Neymar, ja de tornada, pot ser el primer a sortir. El seu talent no té discussió, però els millors anys de la seva carrera ja han passat i no ha sigut la superestrella que s’esperava. El cas de Mbappé són figues d’un altre paner. Erigit com a estendard de la República francesa, sembla atrapat en una gàbia d’or. «Aquest Mbappé no és el meu Mbappé», va confessar Florentino Pérez a ‘El Chiringuito’ després de la fugida del francès. Imagino que, a hores d’ara i veient que s’aproxima un altre fracàs, deu estar més penedit que mai. Veurem què passa en el futur... 

¿I Messi? Encara no ha renovat, malgrat la insistència de Qatar, cosa que deixa una escletxa oberta al somni que tenim tots els culers: veure’l de nou de blaugrana. Lamentablement, amb Laporta, és impossible que passi.