Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Passeig triomfal d’Ágatha i el Rei

Una inhabitual majoria femenina omple un acte del Círculo Ecuestre per escoltar anècdotes de la dissenyadora, com el seu ‘look’ per al Camí de Santiago

3
Es llegeix en minuts
Passeig triomfal d’Ágatha i el Rei

Enric Borràs

Mai abans s’havien vist tantes dones per a tan pocs homes en el saló de la tercera planta del Círculo Ecuestre. Dels 124 assistents, només 22 érem homes. Així, que, per una vegada, vaig poder sentir el que habitualment perceben les dones. És veritat que l’estrella convidada era una dona, però una dona que provoca encant i aversió a parts iguals. Morbosa, transgressora, rebel, Ágatha Ruiz de la Prada, no es calla res ni tem a ningú. Bé, curiosament, va confessar que la seva única por era tornar a Barcelona després de quatre anys llargs sense trepitjar-la.

Tanmateix, la marquesa de Castelldosrius, gran d’Espanya i baronessa de Santa Pau va perdre aquest temor inicial quan va veure que el saló era ple de dones entregades. La nit abans es va instal·lar a casa de Merceditas Arnús de Urruela, amb qui compartia taula junt amb el president de l’Ecuestre, Antonio Delgado, del seu cosí, el director d’orquestra i presentador de l’acte, Xavier Güell i del col·lega i director del millor suplement de llibres que es fa a Espanya. Em refereixo, és clar, a ‘Abril’ i a Àlex Sàlmon.

En una taula pròxima, la seva amiga, l’advocada que més camina pels carrers de Barcelona, Marta Guillermo, va explicar que va fer el Camí de Santiago amb Ruiz de la Prada i va ser un espectacle. I no només per la seva vestimenta cridanera, sinó també per la seva pròxima relació amb totes les persones que la reconeixien. Mentrestant, la CEO de Nomon Design i també amiga, Sisón Pujol, destacava totes les coses que ha fet Ágatha per algunes petites empreses com la seva. Hi havia l’elegant, M. Luisa Carandini Gay de Montellá, Paco Caro, d’equip Singular, Cachito Estany, Chantal Muls, Marcos Vinzia, Gabriela Paris i Eva de Vilallonga, entre d’altres. En fi, que Ágatha va venir a Barcelona per parlar del seu interessant i sincer llibre, ‘Mi historia’ (La Esfera de los Libros), i ho va fer. Gairebé no va citar l’innominable, així denomina el seu exmarit, Pedro J. Ramírez, però quan ho va fer, el va posar a parir i això va ser aplaudit. Va acabar l’acte quan ella va voler i va assegurar que tornarà més sovint. Ja ho veurem. En fi, que la ‘jet-set’ i el que queda de l’aristocràcia femenina barcelonina van ser al seu costat i ella feliç...

Doblet de Maria Eugènia Gay i Raquel Sànchez

I si Ágatha va arrasar a l’Ecuestre, el Rei va fer el mateix a l’ISE i al CCIB. A Felip VI no el va preocupar que l’alcaldessa, Ada Colau, i el conseller, Roger Torrent, no apareguessin a la recepció de l’ISE. Tampoc que després fossin durant bona part de la visita al seu costat. És més, va conversar amb Torrent i el seu equip amb cordialitat durant les gairebé dues hores que va durar la inauguració. Va exercir d’amfitrió el president de la Fira, Pau Relat, figura clara en el notable èxit d’aquest certamen dedicat al sector audiovisual.

Doncs això, que el Rei s’hi va sentir còmode. Felip VI i el seu entorn saben que no és el mateix trepitjar el carrer que passejar per un recinte blindat, però tot i així, dimarts, acabats de complir els 55, va ser un dia d’absoluta normalitat. Ho reflectia a la cara i ho van agrair aquells que van xerrar amb el Monarca. Va parlar més en anglès que en castellà i tot apunta que l’ISE serà el nou Mobile. Per això, el director executiu, Mike Blackman, un home nascut a Guyana (Sud-amèrica), que va créixer al Regne Unit i que ara viu entre Munic i Barcelona, porta camí de convertir-se en el nou John Hoffman. En fi, un èxit brutal i que va a més.

Notícies relacionades

Per cert, la ministra Raquel Sánchez i la delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, van ser les úniques que van fer doblet amb el Rei. Al matí a l’ISE i a la tarda, després d’un dinar privat del Rei al Palauet Albéniz, s’hi van retrobar en l’entrega dels despatxos judicials.

Ara que se li reclama tot a Madrid seria bo recordar que fa 25 anys que l’Escola Judicial es va traslladar a Barcelona. Va ser sota la presidència d’Aznar i Pujol i quan, Eugeni Gay, pare de l’actual delegada, era el president del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Uns temps diferents, aquells. Dit això, els responsables de la casa reial estan encantats de la visita de dimarts. Quina llàstima d’aquell discurs que tant va allunyar el Rei de molts catalans...