APUNT

Una altra victòria per 1-0. ¿Bé?

2
Es llegeix en minuts
Una altra victòria per 1-0. ¿Bé?

MARC MARTI

Gerard Piqué s’ha convertit en un dels principals portaveus de la tesi que el futbol necessita retocs per adaptar-se al públic imberbe. Veu necessari que passin coses, com reduir minutatge, per captar l’atenció dels addictes a la fogonada constant de Tik tok. Respectable opinió, però des d’aquesta tribuna esperem que es quedi sol en aquesta proclama. Ja hi ha prou gent entossudida a grapejar regles i competicions. Tanmateix, en vista de com va discórrer el Girona-Barça, ahir no va ser un bon dia per posar-se a discutir amb Piqué, en particular en la primera part. Venien ganes de passar-se a la Kings League. O a HBO. O a la jardineria. Es va fer dura la digestió. Qui sucumbís al dolç amanyac de la migdiada està més que perdonat.

Un espectacle ensopit i amb aquest fred. Calia compadir tots aquests espectadors que es van asseure il·lusionats a les grades de Montilivi tapats fins a les celles. Quina poca calor els va arribar de la gespa. Potser a l’últim quart d’hora, quan el Barça va bracejar com un home a punt d’ofegar-se, assetjat pel Girona, que no va empatar perquè algú no va posar la bota ferma en la rematada. Va ser la part més entretinguda de la tarda.

Dada meritòria

Notícies relacionades

El Barça de Xavi va sumar la setena victòria per 1-0, la tercera consecutiva. Davant aquesta situació, podem citar el ‘cholisme’ i ridiculitzar el pregó sobre la importància del com o, per contra, podem destacar la capacitat de conquerir la victòria descamisant-se i la llengua fora. Xavi, tan poc resultadista de cor, està sobresortint a la Lliga pressionant l’indicible i reculant després de marcar el gol i desposseint-se de davanters si fa falta, i així és com porta ja 14 partits de 18 amb la porteria de Ter Stegen a zero, molt meritori, es miri com es miri. 

Dembélé es converteix en la principal inquietud per al que ve. El que ve serà ja amb Lewandowski. Sense ell, l’equip ha trampejat bé. Sense el francès, també. Xavi va acabar amb el nas vermell pel fred, que és com deixa moltes estones el joc de l’equip. Sap tapar-se i guanyar, però convindria també seduir. Encara que només sigui per treure-li arguments a Piqué, caram.