NEWSLETTER

Marginedas ens fa millors

2
Es llegeix en minuts
Marginedas ens fa millors

Joan Cortadellas

Marc Marginedas és el reporter de guerra més experimentat d’EL PERIÓDICO i un dels que acumulen més dies a la trinxera a Espanya. Això el converteix a la pràctica en un dels millors periodistes i, sens dubte, el més respectat. El Marc és una persona senzilla, com va explicar a Núria Navarro, capaç de ser feliç amb unes mantes i una ampolla d’aigua. L’any 2013 va viure una experiència límit quan va ser segrestat a Síria per Estat Islàmic. El seu afany periodístic el va portar a viure-ho com una oportunitat per conèixer des de dins aquest moviment presumptament insurgent. El que allà va veure ho ha anat explicant en diverses sèries de reportatges al diari, en un llibre que apareixerà en les pròximes setmanes i en un documental, ‘Regreso a Raqq’, que s’estrena aquest dimecres a Barcelona. El Marc sempre sap més del que explica perquè la seva fidelitat al mètode periodístic el porta a contrastar-ho tot, fins i tot allò que ha vist amb els seus propis ulls o ha sentit amb les seves orelles. Sempre que el Marc entra al despatx, aprenc alguna cosa. Sempre que proposa un tema, acabem avançant-nos a la competència. Sempre que escriu, els lectors hi entenen més.

Notícies relacionades

Aquests dies, hem posat focus en el documental de Marc perquè ens enorgulleix com a redacció i com a diari. Marta López va resumir de manera brillant com vivim aquells mesos de segrest. Hem reviscut com era Síria quan van segrestar el Marc i com és ara. Hem recordat els periodistes segrestats. Tot ho hem recopilat en aquest multimèdia i en aquest pòdcast

 Ens agrada dir que concebem el diari com una comunitat. Una comunitat de lectors interessats en uns determinats temes (Persones, Planeta, Progrés), moguts per la voluntat d’entendre-hi més i que aposten per la informació de qualitat, la informació amb denominació d’origen. La redacció i els editors adquirim el compromís de fer-la possible i habitable. Els vincles d’aquesta comunitat es van fer més forts durant el segrest del Marc. Més ben dit, es van fer més evidents, més visibles, perquè el que sempre els fa més intensos és el periodisme del Marc. Mai som ni serem capaços de mostrar-li tot el nostre reconeixement i el nostre agraïment. El Marc ens representa millors del que som. El Marc ens empeny a ser cada dia més arriscats, més rigorosos, més profunds, més compromesos. I aquest tresor el compartim amb els lectors cada dia, amb la resta de la professió i ara amb els directors d’aquest documental, Albert Solé y Raúl Cuevas. Gràcies a ells, EL PERIÓDICO també es veu.