Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El mogut debut de Daniel Sirera

Minuts després de dinar amb Ada Colau, Xavier Trias va prendre el cafè amb Ernest Maragall sense publicitar-ho

3
Es llegeix en minuts
El mogut debut de Daniel Sirera

El Periódico

La setmana passada es va anunciar a so de bombo i platerets que Xavier Trias havia dinat amb Ada Colau. En canvi, desconeixíem que minuts després, l’exalcade havia pres cafè amb Ernest Maragall. Va ser al despatx que Junts té a la tercera planta de l’edifici annex a l’ajuntament. Una trobada també cordial, tot i que Trias va preferir no publicitar-ho. Imagino que són estratègies preelectorals. De qualsevol manera, la tensió política catalana està tornant a la normalitat i s’agraeixen aquest tipus de trobades com la que va tenir dilluns, al restaurant Roig Robí, el secretari general de Junts, Jordi Turull, amb el president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

I en aquest clima de cordialitat, el Partit Popular va donar a conèixer el seu candidat per a l’alcaldia. Es tracta de Daniel Sirera. Persona discreta, moderada i lloada fins i tot per algun dels seus rivals. Tot i que porta temps en això de la política, el seu principal hàndicap és el seu poc grau de coneixement. Així que li haurà d’agrair a Puigdemont el tuit on es queixava que la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, l’hagués rebut abans que a ell. Més discret, però més mogut, va ser el primer acte públic al qual va assistir Sirera. Dimecres el vam veure en la presentació de llibre d’Albert Soler, Un botifler en la villa y corte (Editorial Península), a la llibreria +Bernat. Va arribar, va saludar l’exdiputat del PSC, Joan Ferran, i es va muntar l’embolic. El caut Sirera no va tenir res a veure en l’assumpte, però gairebé se’l carreguen. Just darrere seu un grup d’‘amics’ de Pablo Hasél van entrar a la llibreria, plena a vessar, i van amenaçar a crits Soler per un article que havia publicat sobre el raper. Per sort, la cosa no va anar a més i tot va quedar en quatre insults i un parell d’empentes.

Així que Daniel Sirera va abandonar l’acte sense problemes. Se’n va anar amb moto, tot i que també utilitza la bicicleta, elèctrica, això sí, i el transport públic. De moment, encara no té equip ni llista electoral. Just acaba d’arribar de València i ja li ha dit a la seva dona i els seus fills que fins al 28 de maig no tindrà ni un dia festiu...

Les confluències de Bassat

Lluís Bassat fa unes setmanes que no puja a la bicicleta, però continua àgil i jove. No aparenta ser octogenari. Dilluns ens va convidar a l’exposició Confluències al Museu Marès. Ens espera a la Catedral juntament amb la seva dona, Carmen Orellana. Sempre van junts i sempre porta corbates elegants d’un teixit que alguns només utilitzem en els casaments. L’exposició reuneix 30 peces d’escultures contemporànies de la seva col·lecció particular intercalades amb les escultures del museu. Les confluències són espectaculars. Bassat ha cedit escultures de Miró, Chillida, Subirachs i Aurèlia Muñoz i si, a això, hi sumem el tresor que hi ha al museu Marès, el resultat és espectacular. Bassat disfruta explicant l’exposició tant com el comissari, Ricard Mas. Entre els assistents hi ha la galerista Mònica Ramon, el publicista Luis Cuesta, i els periodistes Sergio Vila-Sanjuan i Albert Om.

Escoltant Islàndia

Notícies relacionades

IslàndiaAmb Om comparteixo taxi fins a la Diagonal. Pel camí m’explica l’entrevista que emetrà a la tarda en el seu programa, Islàndia. És a Pablo Umbert, el fill gran de Cecilia Millet Genové, viuda del doctor Enrique Umbert de Torrescasana. Una dona morta fa unes setmanes als 104 anys després de ser mare de 16 fills, àvia de 62 nets i besàvia de 48 besnets. No me la perdo. Pablo Umbert explica com s’organitzaven els germans, els sacrificis de la seva mare i els rigorosos mètodes del seu pare. Pablo és un veterà dermatòleg que segueix en actiu, en plena forma i parla clar. Tant és així que es va declarar amic de Xavier Trias, però li agrada el que Ada Colau està fent per descontaminar la ciutat. Diu que encara no té clar qui votarà...

Sorpresa a la Diagonal

Després de baixar del taxi a la Diagonal cantonada amb Muntaner, gairebé topo de cara amb Francisco Granados. ¿Els sona? Era l’ex número dos del PP de la Comunitat de Madrid. Va estar empresonat durant 33 mesos per blanqueig de capitals i frau. Va quedar en llibertat després d’una fiança de 400.000 euros. No sé què ha de fer a Barcelona.