Article d’Ana Bernal-Triviño Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Shakira, ¿feminista?

El feminisme és agenda: que no ens matin, no ens violin, poder avortar, tenir igualtat d’oportunitats. Em sorprèn la hipocresia. Tots preocupats pels nens de Shakira més que pels seus

1
Es llegeix en minuts
Shakira, ¿feminista?

M’esgota el sobreanàlisi feminista sobre Shakira. Que sí. Hi ha el classisme, el fet d’assenyalar una altra dona, la cosificació i Hisenda, però crec que no és necessari fer una tesi doctoral sobre la seva cançó. Que tu tinguis màster en feminisme no implica que Shakira el tingui i detecti tot el que corregeixes, i li és igual, és la seva història. És una cantant, Shakira, no Gloria Steinem ni Tarana Burke. Una noia jove em va preguntar si era o no bona feminista perquè li agradava la cançó i li donava força per superar la seva ruptura. Portem mitja vida amb missatges pitjors en cançons, en llibres on ens violen i en quadros on Picasso ridiculitza les seves parelles. I tots sense plorar i facturant. Que les feministes som humanes, també. Mireu Steinem, tota la vida dient que no es casaria fins que es va casar. Millor que no escolteu víctimes de violència de gènere en la seva recuperació perquè al·lucinaríeu. ¿Algú ha llegit Annie Ernaux, o per ser premi Nobel i literatura sí que es pot criticar l’ex? Si Shakira hagués escrit una cançó de desamor romàntic i plorant no hi hauria enrenou. ¿El que molesta és que canti una cosa que no s’esperava? 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El feminisme és agenda: que no ens matin, no ens violin, poder avortar, tenir igualtat d’oportunitats. Em sorprèn la hipocresia. Tots preocupats pels nens de Shakira més que pels seus. Aquests fills han vist la seva mare molt pitjor que ara, quan se’n va assabentar i es va anul·lar la seva autoestima durant dies després de sentir-se humiliada. ¿Tothom ha tingut ruptures modèliques i mai s’ha comparat amb la persona que la reemplaça? No entenc, llavors, quan veig tantes indirectes de frases a Instagram. El que no és feminisme és que tinguem ja tres assassinades, que a Castella i Lleó les dones escoltin el batec fetal si avorten o que l’assassí de Romina estigui en llibertat sense judici. Shakira, ¿feminista? Em preocupa més que no siguin feministes aquells a qui votem i que determinen la nostra vida. Que aquí tot déu ha rentat draps bruts en públic i no s’ha acabat el món. I ja està. ‘Ciao’.