Newsletter

Sí al Nadal, per Gemma Martínez

Bones festes, també per als negacionistes, els ‘grinchs’ que odien unes dates que a mi no em poden agradar més

2
Es llegeix en minuts
Sí al Nadal, per Gemma Martínez

Elisenda Pons

Nadal és el tren que et porta a casa, tot i que mai surti a l’hora en punt. És la mare i el germà mà a mà a la cuina, mentre el pare obre el vi i els altres parem la taula i hi posem les ganes. És el nebot fillol de 15 anys, porter de futbol i ara també ‘runner’. És el germà petit que canta i balla Despechá com ja voldria fer-ho Rosalía. O el mitjà, que sempre demana verdures. És el gos a punt de fer 9 anys, sis al meu costat. És cada regal que tant has pensant i que de vegades dubtes si hauràs encertat.

El Nadal és l’amiga fidel de sempre que t’estima tot i que pensi que treballes massa; l’amiga vegetariana i feliç de la vida; l’amiga que et compra la loteria perquè sap que se t’oblida; l’amiga que és la teva germana siamesa de tant que t’assembles a ella i que, a més, t’envia postals de Nadal per correu fetes per ella mateixa; l’amiga que t’abraça i està disposada a posar-se un vestit vermell. És l’amic de la veu que sempre et dona pau; l’amic que disfruta i guardià de l’ortografia; l’amic que és el teu àngel de la guarda tot i que ara estigui una mica lluny; l’amic company de pupitre; l’amic que et regala llibres d’Orlando Figes que tu encara no saps que necessites. És cadascuna de les persones que trobes tant a faltar.

Nadal és el lector que espera els teus articles; la font que t’explica una història; l’empresari que t’envia una felicitació manuscrita i el que et pregunta per WhatsApp si tot va bé. És el cap que et dona un dia lliure de més; el company que et sobrevalora i creu que tens superpoders; el col·lega que t’ensenya coses que no sabies; el que sempre et somriu quan et veu, passi el que passi; el que t’acompanya des del primer dia, però també el que acaba d’arribar.

Notícies relacionades

Nadal és aquesta copa que t’ofereix l’empresa un dilluns al migdia, després d’una aturada de dos anys, per agrair-te la dedicació i l’esforç en aquest 2022. Tu fas teva aquesta copa, contenta i feliç perquè suposa que tens al davant dotze mesos més per reincidir.

Nadal també és estar amb el negacionista, el ‘grinch’ que odia unes dates que a mi no em poden agradar més. Bones festes a tothom, sobretot a vostè, estimat lector, i milions de gràcies per ser-hi.

Temes:

Nadal