Article d’Agnès Marquès Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Rodalies: el nyanyo rai

Que la vida és conviure amb la incertesa ja ho sabem, però que el teu tren sigui anul·lat, es retardi o s’accidenti sistemàticament no hauria de formar part de la tómbola de la vida

1
Es llegeix en minuts
Rodalies: el nyanyo rai

Manu Mitru

L’Òscar viatjava en un dels vagons del tren que dimecres va xocar contra un altre comboi de Rodalies que estava aturat a l’estació de Montcada i Reixac. La força de l’impacte el va portar a sortir volant i xocar contra el passatger que tenia assegut al davant. El nyanyo al front rai. L’Òscar explicava dimecres a la tarda a ‘Planta baixa’ que, tres estacions abans del xoc, el seu tren va quedar aturat uns tres minuts perquè, segons van avisar per megafonia, més endavant hi havia un tren avariat. No va sospitar que el següent seria impactar contra aquest tren. Semblava una incidència més, explica, i gairebé arriba a excusar-se per no haver pensat en la possibilitat del xoc. Així de resilient és l’usuari de Rodalies. 

Notícies relacionades

Crida l’atenció la renúncia, forçada a base del desgast diari, dels passatgers habituals de Rodalies. Fins al punt que un accident inexplicable en el subconscient del passatger es converteix en una cosa que entra dins del combo de la loteria que és cada dia. Que la vida és conviure amb la incertesa ja ho sabem, però que el teu tren sigui anul·lat, es retardi o s’accidenti sistemàticament no hauria de formar part de la tómbola de la vida. I, no obstant, ho és, sense que el ciutadà pugui arribar a dilucidar de qui és la responsabilitat (sempre hi ha excuses infranquejables) i sense estar segurs de si poden disparar el seu malestar ara que el servei és gratuït. Tot té un preu i hi ha regals enverinats. Afirmacions que surten de la cultura popular, la sapiència de viure dia rere dia, del que s’aprèn a base de cops. Li canvio un bon servei a canvi de pagar-lo. Que també hi ha una altra dita molt sàvia que diu que el que és barat surt car.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aquesta vegada l’Òscar té clar que posarà una denúncia contra Rodalies, una cosa que haurien de fer els 155 passatgers que van resultar ferits, tot i que tots de manera lleu, pel mal servei sistemàtic i una mica més que això: exposar-los al risc no evident i evitable de la manera com ho va fer amb l’accident d’ahir. El nyanyo rai.