La foguera Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Visca Carmen Calvo

No hi haurà cap altra ocasió en el certamen en què el jurat aconsegueixi trobar un guanyador del Premi Carmen Calvo amb més mèrits que Carmen Calvo

2
Es llegeix en minuts
Visca Carmen Calvo

Malgrat que la seva carrera política es manté a la banqueta des que l’ascendent d’Igualtat va migrar del PSOE a Podem pels pactes de govern de Sánchez, Carmen Calvo està d’enhorabona des que ha recollit a Valladolid, aquesta setmana, el Premi Carmen Calvo a la lluita contra la violència de gènere. Era la primera edició dels guardons, i la veritat és que el llistó ha quedat massa alt: ja us ho dic jo que no hi haurà cap altra ocasió en el certamen en què el jurat aconsegueixi trobar un guanyador del Premi Carmen Calvo amb més mèrits que Carmen Calvo.

Tanmateix, em sento obligat, per honradesa, a aclarir molt de pressa que el Premi Carmen Calvo no li va ser entregat a Carmen Calvo perquè Carmen Calvo sigui Carmen Calvo, sinó pel compromís que Carmen Calvo ha demostrat, sent Carmen Calvo, i sense ser-ho, pels drets de les dones que no són Carmen Calvo, però també, per què no remarcar-ho, pels drets de la mateixa Carmen Calvo, sense la qual el Premi Carmen Calvo mai hauria existit. Per tant, que Carmen Calvo hagi guanyat el Premi Carmen Calvo només demostra la importància de Carmen Calvo, i certifica que Carmen Calvo ha lluitat molt per les dones. Això és, al cap i a la fi, el que es premia amb el Premi Carmen Calvo.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Durant la gala d’entrega, presidida, imagino, per un retrat de Carmen Calvo, Carmen Calvo es va mostrar emocionada i complaguda. M’agradaria que el premi fos una estatueta de Carmen Calvo amb una altra estatueta de Carmen Calvo entre les mans, en una mena de joc de miralls, o somieig, en què fos difícil distingir Carmen Calvo de Carmen Calvo per més que l’hagin distingit amb el Premi Carmen Calvo. 

Notícies relacionades

La nota negativa, emperò, és que no va poder Carmen Calvo entregar el Premi Carmen Calvo a Carmen Calvo a causa de l’atapeïda agenda de Carmen Calvo, que estava en aquell moment rebent el Premi Carmen Calvo i no podia, per aquesta raó, entregar el Premi Carmen Calvo a Carmen Calvo.

Carmen Calvo va advocar, en el seu discurs d’acceptació del Premi Carmen Calvo, per una reforma de la Constitució que contempli que «homes i dones són el mateix», és a dir, que homes i dones són Carmen Calvo. A més va dir, i us juro que copio i enganxo les seves paraules d’una notícia: «He pensat també que a la meva família hi tinc una nena molt petita que es diu Carmen Calvo i són els nens i nenes per als qui treballem contínuament». Els nens i les nenes anomenats Carmen Calvo, entenc.