Llimona & vinagre

Elon Musk, l’home que es gasta 7.500 dòlars en una disfressa

Quan algú s’apunta a salvar la civilització, com ha dit el nou propietari de Twitter, el primer que faig és mirar si encara tinc la cartera a la butxaca

4
Es llegeix en minuts
Elon Musk, l’home que es gasta 7.500 dòlars en una disfressa

DADO RUVIC / REUTERS

El 2018, una cantant eclèctica i elèctrica canadenca, de nom Claire Elise Boucher, coneguda com a Grimes, va començar una relació sentimental amb Elon Musk. Al cap de dos anys, van tenir una criatura i la van batejar, tot i que el verb em penso que hauria de ser un altre. El nen es va dir X Æ A-12, així mateix, com sona, i sona Ex Ash A Twelve. La “X” com a incògnita; la “Æ”, una combinació amb ortografia èlfica d’Amor i Intel•ligència Artificial; i la “A-12” perquè és un avió de combat que vola molt ràpid però no du armes, l’aeronau favorita de la parella. I la “A”, com a homenatge a una cançó que es diu “Archangel”. Com que el nom del nadó era molt estrany, no el van poder inscriure i van haver de transigir davant el registre de l’estat de Califòrnia, que té la insensatesa de prohibir xifres en el nom dels nadons. És així com aquest bebè va passar a dir-se X Æ A-Xii, que ja és tota una altra cosa i ara sí que s’entén. La relació de Musk i de Grimes va ser una muntanya russa i es van separar “a mitges” i van tornar a estar junts i després es van separar del tot, però abans va néixer (per gestació subrogada) el segon fill de la parella, que és el vuitè de Musk. La nena es diu ExaDarkSideræl, que també és una manera molt simpàtica de batejar (o com s’hagi de dir) una criatura. Hem de confiar que, quan siguin més grans, aquests dos noiets es faran dir Ash o Dark, perquè, si no, tenen certament un problema.

La gent normal té noms normals, com Joan o Laia, o com Pepe o Montse, però els genis no són normals. Per definició, han de ser excèntrics. I ElonMusk és un geni la mar d’excèntric, com hem vist amb la seva entrada triomfal a la seu de Twitter, la plataforma que ha comprat (després de dir que la comprava i després d’haver-se’n desdit, “a mitges”) per 44.000 milions de dòlars. Rialler, perquè és molt de la broma, apareix amb una pica del lavabo a les mans i clama:“EnteringTwitter HQ –let thatsink in”, que és un joc de paraules amb “sink” (pica) i que més o menys vol dir “aneu-hi pensant” o “feu-vos-en el càrrec” o “deixeu que això que us he dit es vagi escolant”. És a dir: “Sóc aquí i ja veureu què passa”. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

 El que passa és que Musk ja ha fet fora els quatre principals directius de l’empresa, mentre que hi ha el rumor que es carregarà el 75% dels empleats. “L’ocell és lliure”, ha dit, també ufanós, i com a “tuitaire en cap”, ha proclamat que la festa tot just ha començat. Com a “absolutista de la llibertat d’expressió”, molts temen que l’arribada d’aquest senyor tan eixelebrat faci derivar Twitter, encara més, cap a un campi qui pugui on s’hi valdrà tot, també les atzagaiades que tan bé van anar a Donald Trump, el qual podria tornar a tenir un compte ara per ara suspès. I és que aquesta és la primera vegada a la història que un individu sol es gasta una dinerada tan considerable per accedir a una xarxa social que, en aquest cas, fan servir més de 330 milions de persones a tot el món. “Tant me fa la qüestió econòmica”, ha dit, “el que és extremadament important per al futur de la civilització és tenir una plataforma fiable i inclusiva”. Quan algú s’apunta a salvar la civilització, el primer que faig és mirar si encara tinc la cartera a la butxaca. I si, a més, advoca per “la plaça pública on es debaten les qüestions vitals per al futur de la humanitat”, aleshores, cames ajudeu-me. 

Té els calers per fer-ho, tot i que ha hagut de demanar préstecs (sí, ell també). Atesa la magnitud de l’empresa, no és d’estranyar. I tampoc no és estrany que tingui crèdit, perquè el director de la sucursal de la Caixa (és un dir) només ha de consultar la pàgina web de Forbes, que cada dia ens informa del que guanyen i perden els magnats. La secció es diu “Today’s winners and losers” i ens explica, a l’instant, com van les finances dels poderosos. El dilluns 30 d’octubre Musk va “perdre” (les cometes són imprescindibles) 64 milions de dòlars i va rebaixar el seu patrimoni en un 0’03%. El dimarts, les coses van ser pitjors. En va “perdre” (més cometes) 663, un 0’30%. Tot i això, encara va primer amb 224.000 milions. Per no perdre el bon humor, l’amo de Tesla i de SpaceX, el dels cotxes elèctrics i les naus espacials, el del noms estrafolaris i el de les piques a Twitter, va decidir gastar-se 7.500 dòlars en una paorosa disfressa de guerrer galàctic per a la nit de Halloween. No hi ha constància que també comprés panellets. La cosa potser no dona per tant.