Article de Verónica Fumanal Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Reforça el registre policial a Trump?

La narrativa de l’expresident torna a anar contra els interessos del seu país, a costa de salvar-se a si mateix i està disposat a dinamitar el bon nom del sistema judicial, de la policia i de la separació de poders

3
Es llegeix en minuts
¿Reforça el registre policial a Trump?

EFE / TANNEN MAURY (Efe)

La policia està registrant la residència de Donald Trump de Palm Beach. Segons fonts policials, el jutge hauria autoritzat aquesta acció per indicis que indiquen que Trump s’hauria emportat documents classificats fora de la Casa Blanca quan va deixar el càrrec, una cosa completament il·legal. En cas de confirmar-se les sospites dels tribunals, aquest fet seria una mostra més del menyspreu de l’expresident per la llei i les institucions, en definitiva, per tot el que representava el seu càrrec.

El curiós és que Donald Trump segueix en la carrera perquè el partit Republicà no ha sabut reposar-se o transcendir el seu lideratge ja que, avui dia, és la carta més potent amb què compten per derrotar el pròxim candidat demòcrata, bé sigui Joe Biden o el seu successor/a, malgrat la seva nefasta gestió de la pandèmia o dels seus múltiples comptes pendents amb la justícia i amb el fisc. L’última sentència és la que l’obliga a pagar 110.000 dòlars a la fiscalia de Nova York per retirar-li l’ordre de desacatament, per no presentar-se davant el jutge que el cridava a declarar per les irregularitats en els seus negocis.

Resulta tremendament alarmant que les opcions del partit Republicà, un pilar de la democràcia dels EUA, hagin de claudicar davant un candidat que no només té en el seu compte de resultats ser el president que més ha mentit des del seu càrrec de responsabilitat, que va mirar d’evitar l’alternança en el poder a través d’un cop d’Estat des de la Casa Blanca esperonant l’assalt al Capitoli, que es vanta de no pagar impostos i de no haver publicat encara la seva declaració de la renda sinó que, a més, continua desafiant a tots els poders que van portar els EUA a ser una dels sistemes polítics de referència arreu del món. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

En aquestes primeres hores des que es coneix el registre policial per esbrinar si realment es va emportar documents classificats de la Casa Blanca, el loquaç expresident ja ha donat la seva versió dels fets, afirma que ha treballat i cooperat amb les agències governamentals i que «la incursió no anunciada a casa seva no era necessària ni apropiada [...] es tracta d’una mala praxi de la fiscalia, de la instrumentalització del sistema de justícia i un atac per part dels demòcrates de l’esquerra radical, que no volen desesperadament que em presenti a la presidència del 2024». A més, ho ha comparat amb el Watergate. La narrativa de Trump torna a anar contra els interessos del seu país, a costa de salvar-se a si mateix i està disposat a dinamitar el bon nom del sistema judicial, de la policia i de la separació de poders. 

Anirem coneixent més informació així que passin les hores, si alguna cosa funciona relativament bé als EUA és el quart poder. Tanmateix, Trump torna a tenir una excusa per ser a les portades de tot el món, per tornar a tenir l’arma en el que és més fort: la presència pública. A partir d’allà, els seus seguidors, que no han trigat a anar a cridar la policia mentre feien el registre, continuaran creient la versió que reforça Donald Trump, perquè en l’era de la polarització la veritat és un patrimoni personal que es construeix partint de les creences individuals, modelant els fets fins que encaixin amb l’estructura de creences propi. Així que aquest fet podria reforçar l’expresident en la seva carrera a la Casa Blanca si la justícia no ho impedeix.  

Temes:

Donald Trump FBI