Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Hi ha temps per a les rialles

1
Es llegeix en minuts
Hi ha temps per a les rialles

FERRAN NADEU

La nova obra de Marta Buchaca és brillant, divertida i valenta. ‘Quant temps em queda?’ s’ha estrenat a Barcelona al Teatre Goya, dins de la programació del Grec. ¿Què faries si sabessis que et queda un mes de vida? Aquesta és la situació d’un dels quatre protagonistes i té molt clara la seva missió: aconseguir que la seva dona i el seu millor amic siguin parella quan ell ja no hi sigui. Sota aquesta premissa es produeixen situacions hilarants, no exemptes d’emoció. Un cant a la vida i a l’alegria. Però, més enllà d’aquest particular ‘carpe diem’, hi ha un ingredient que genera moments especialment jocosos. L’aparició del castellà de manera puntual i les reaccions que provoca en un dels personatges.  

Si només habitéssim a les xarxes, donaríem per fet que vivim en uns carrers on el conflicte lingüístic és insuportable. Carrers poblats per un exèrcit de ciutadans irats, amargats i dedicats a humiliar el veí. La crispació és evident. Però resulta que, a compte del tema, una obra es permet fer broma i la platea respon amb algunes rialles memorables. És desgreixant –i esperançador– comprovar que sabem riure’ns dels nostres conflictes. Hi ha temps per a l’optimisme.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web