Article de Desirée de Fez Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Preqüeles perilloses

Em sembla alarmant l’abundància de preqüeles de films de terror molt populars i, en alguns casos, importantíssims per al gènere

1
Es llegeix en minuts
Preqüeles perilloses

El Periódico

Fa un parell de dies es va llançar el tràiler de ‘La huérfana: primer asesinato’ –la preqüela de ‘L’òrfena’ (2009)–, que s’estrenarà al setembre. Explica l’origen de la (no) nena protagonista de la popular pel·lícula de Jaume Collet-Serra. Dues setmanes abans, s’havia filtrat que ‘Apartment 7A’, la nova pel·lícula de Natalie Erika James (‘Relic’), podria ser una preqüela del clàssic ‘La llavor del diable’ (1968) i revelar la història de la noia que cau per la finestra quan la parella protagonista es muda a l’edifici on passa la història. I al març s’anunciava que la novetat de Paco Plaza, ‘Hermana muerte’, és un encreuament de preqüela i ‘spin-off’ de la seva aclamada ‘Verónica’ (2017). Explica el passat de la monja que hi dona títol, un dels personatges més inquietants de ‘Verónica’.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aquestes són només algunes de les preqüeles de pel·lícules de terror que s’estrenaran els pròxims mesos. Evidentment, ni les preqüeles ni cap altre derivat (seqüela, saga, ‘spin-off’) són una cosa excepcional en el cine de terror. Però, fins i tot movent-me entre la curiositat per aquestes pel·lícules i les ganes de veure-les, el 2022 no deixa de semblar-me alarmant l’abundància de preqüeles de films molt populars i, en alguns casos, importantíssims per al gènere. Segur que les raons que hi ha darrere d’aquestes pel·lícules són diferents i variades. Segur que van de la decisió més oportunista a la més honesta. I, per sort, el cine de terror actual no només s’alimenta de derivats, també genera horrors nous. Tot i això, en un moment en què el tema s’imposa a les imatges, tot ha d’anar sobre alguna cosa, s’abusa de la metàfora i s’exigeix l’explicació i el significat (d’aquí tants articles que analitzen el final de sèries i pel·lícules), la proliferació de preqüeles m’inquieta. Bàsicament per temor que es posi de moda un tipus de proposta que, fins i tot amb la millor intenció, expliqui massa i acabi amb el misteri de relats que són meravellosos precisament per això, perquè estan plens de secrets, estranyeses i buits que cada espectador pot completar a la seva manera.

Temes:

Cine