Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Lorca a Parla

L’assassinat de Cristina ens crida, ens exigeix. Hi ha moltes vides per defensar

1
Es llegeix en minuts
Lorca a Parla

Es van conèixer. Es van agradar. Es van fer nòvios. I la seva relació va parir 17 punyalades. Ella, a punt de complir els 19 anys. Ell, 20. Diuen que Cristina participava activament en la consciència contra la violència masclista, que es considerava feminista, que un somriure li il·luminava sempre el rostre... I, tot i així, no va saber veure que corria perill de mort. Que el seu ja exnòvio era un assassí en potència. Que el seu amor seria l’encarnació d’un assassinat masclista. Cristina tenia un any quan va ser aprovada la primera llei integral espanyola contra la violència de gènere, però Federico García Lorca podria continuar relatant el masclisme actual. 

Amb el crim de Parla (Madrid), ja són 24 les dones assassinades a Espanya per violència de gènere des de començament d’any. 1.154 des del 2003, any en què van començar a comptabilitzar-se els assassinats masclistes. L’any en què va néixer Cristina. Mentre ella creixia, s’han millorat les lleis, s’ha estès la consciència del delicte, s’han desterrat expressions vergonyoses que confonien l’amor amb la possessió, la justícia i el sistema de protecció han multiplicat el seu combat i la seva empara... però, tot i així, l’assassinat de Cristina ens crida, ens exigeix. Hi ha moltes vides per defensar.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web