Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Perdre la guerra

1
Es llegeix en minuts
Perdre la guerra

Assolida per un resquill de projectil en ple centre de Barcelona. O a Berlín. O a Buenos Aires. I quin hivern més fred. Més metralla a Mogadiscio, Alep o Sanà. I com rugeixen les tripes. Les armes de Rússia apunten el món i impacten, immisericordioses, contra milions d’objectius. Pobresa extrema per als pobres. Misèria per als precaris. No hi ha esclat sobtat, el nostre cos no es trenca en un instant de foc i terror, però es va doblegant dia a dia. I es colen els dubtes, els temors i ja s’obren noves escletxes per on miren de filtrar-se les veus de l’autoritarisme. A la fi, altres rostres de Putin.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

A l’horitzó, més pobresa i més malestar social. Un profund drama humanitari que motivarà grans migracions. Ja es rearma la ultradreta per anunciar les set plagues. Continua sense nord una part de l’esquerra. Aquesta que és tan severa amb la transició democràtica i tan taciturna davant el xantatge de Putin. Si no hi ha unitat i fermesa davant l’amenaça democràtica que representa la guerra, ¿com ens defensarem? Enredats en el curtterminisme gal·linaci de l’electoralisme, bombes de raïm van impactant als nostres carrers. No podem perdre aquesta guerra.