Apunt Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La fermesa de l’aposta

1
Es llegeix en minuts
La fermesa de l’aposta

No cabia una agulla a la llotja de personalitats de l’Stade de France. Ningú es vol perdre una final de Champions. Florentino Pérez, el president del Madrid, tenia a la seva dreta el Rrei Felip VI. Una mica més allunyat de la imatge central, uns seients més a l’esquerra, hi havia el president de la RFEF, Luis Rubiales. La seva presència era del tot justificada, un equip de la seva federació podia guanyar una Champions, com la final de Torí fa uns dies, quan el Barça aspirava a guanyar la seva segona Champions femenina i a la qual també va assistir.

Però pel que sembla no devia ser fàcil tornar de París diumenge al matí. No va arribar a temps de presenciar a Alcorcón la final de la Copa de la Reina que organitza la seva federació. Suposo que devia veure que aquesta final es jugarà en horari de partits de regional. Però quan esculls un estadi on aquell mateix dia juga l’equip local, no hi ha gaire marge. Almenys es va estalviar la temperatura del Santo Domingo, i això que ell no havia de córrer rere una pilota. 

El cognom monàrquic

Notícies relacionades

Les jugadores no el van trobar a faltar, estan acostumades. Una altra cosa és que aquest tipus d’absències contribueixin a l’escepticisme quan se’ls diu allò de l’aposta ferma per elles. Perquè si fos així, potser l’estadi hauria sigut de Primera, potser l’horari hauria sigut de Primera, i potser la llotja de personalitats s’assemblaria una mica més, no ja al d’una final de Champions, però sí al de la final de la Copa del Rei. Perquè quan es tracta d’ells, les agendes solen estar més lliures. Quan precisament hauria de ser just el contrari, ja que són elles –després d’anys d’oblit– les que necessiten impuls institucional.  

La de la reina Letizia va ser una altra absència cridanera però poc noticiable perquè és habitual. Les jugadores ja van decidir fa temps que la seva Reina és al vestidor i es diu Alexia Putellas. Potser aquí l’accent no s’ha de posar en l’absència real sinó en la necessitat que competicions esportives hagin de portar cognom monàrquic.